Kokosová rolka s rumem – Vynikající, jemná a velmi chutná

Exotická pochoutka hotová za hodinu. Vynikající, jemné a velmi chutné. Neváhejte a začněte péct hned! Určitě vám bude velmi chutnat. Milovníci kokosu něco pro vás! Pro každého z vás!

Kokosová rolka s rumem!
Zdroj: iStockphoto
Co budeme potřebovat:

Na roládu:

  • 6 ks vajec
  • 6 PL polohrubé mouky
  • 6 PL cukru krupice
  • 1 KL prášku do pečiva
  • 1 špetka soli

Na krém:

  • 200 g másla
  • 250 g mascarpone
  • 100 g bílá čokoláda
  • 3 PL bílý rum
  • 150 g práškový cukr
  • 100 g strouhaný kokos

Na zdobení:

  • 1 hrst kokosové hobliny

Jak budeme postupovat:

1. Předehřejte troubu na 180 °C.

2. Vejce rozklepněte a bílky se solí a cukrem ušlehejte do tuha a krému. Po jednom zašleháme žloutky a nakonec prosátou mouku s práškem do pečiva.

3. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 10 až 15 minut.

4. Po upečení těsto vyklopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, odstraníme papír a těsto srolujeme. Necháme zcela vychladnout.

5. Změklé máslo vyšleháme s mascarpone, likérem, rozpuštěnou čokoládou, rumem, kokosem a cukrem.

6. Vychladlé těsto rozválíme, vnitřek potřeme 2/3 krému a znovu srolujeme. Povrch potřete zbylým krémem, posypte kokosovými hoblinami a nechte ztuhnout.