Žádná domácí tatarská omáčka se nevyrovná…
Co budeme potřebovat:
- 2 ks žloutku
- 1 lžíce hořčice
- 300 ml slunečnicového oleje
- 1 ks malé cibule
- 1 ks kyselé okurky
- 1/2 stroužku česneku
- podle chuti sůl
- podle chuti mletý černý pepř
- podle chuti citronová šťáva
Jak budeme postupovat:
1. Žloutky a hořčici dejte do mísy. Dobře promíchejte ručním mixérem nebo šlehačem. Poté za stálého šlehání přidávejte tenkým proudem olej, dokud směs nezačne pomalu houstnout a bobtnat. Je důležité, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu!
2. Cibuli, česnek a kyselou okurku nakrájejte nadrobno a přidejte do majonézy. Rozmixujte tyčovým mixérem. Nakonec ji osolte, okořeňte mletým černým pepřem a citronovou šťávou.
Náš tip: Pokud nejste milovníky česneku, můžete česnek vynechat nebo ho nahradit kapary, koprem nebo petrželkou.