Domácí tatarská omáčka – Jakmile ji jednou ochutnáte, pak ji stále budete připravovat

Žádná domácí tatarská omáčka se nevyrovná…

Domácí tatarská omáčka! Niet nad domácí tatarskú omáčku. Domácí výroba je domácí výroba
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 2 ks žloutku
  • 1 lžíce hořčice
  • 300 ml slunečnicového oleje
  • 1 ks malé cibule
  • 1 ks kyselé okurky
  • 1/2 stroužku česneku
  • podle chuti sůl
  • podle chuti mletý černý pepř
  • podle chuti citronová šťáva

Jak budeme postupovat:

1. Žloutky a hořčici dejte do mísy. Dobře promíchejte ručním mixérem nebo šlehačem. Poté za stálého šlehání přidávejte tenkým proudem olej, dokud směs nezačne pomalu houstnout a bobtnat. Je důležité, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu!

2. Cibuli, česnek a kyselou okurku nakrájejte nadrobno a přidejte do majonézy. Rozmixujte tyčovým mixérem. Nakonec ji osolte, okořeňte mletým černým pepřem a citronovou šťávou.

Náš tip: Pokud nejste milovníky česneku, můžete česnek vynechat nebo ho nahradit kapary, koprem nebo petrželkou.