Jemný a aromatický dort s třešněmi – potěšení, které téměř nikdo neodmítne! Je rychlý, připravený ze snadno dostupných surovin, ale vždy je neuvěřitelně chutný (bez ohledu na druh použitého ovoce – čerstvého nebo mraženého).
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Rychlý dort s třešněmi
Co budeme potřebovat:
- 320 g hladké mouky
- 200 ml mléka
- 200 g cukru
- 120 ml rafinovaného slunečnicového oleje
- 2 vejce
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 10 g vanilkového cukru
- 1 špetka soli
- lískové ořechy (bez pecky) – podle chuti (můžete je nahradit jiným ovocem)
- práškový cukr – na ozdobu
Dort jsme upekli v kulaté dortové formě o průměru 24 cm.
Jak budeme postupovat:
1. Vejce a cukr šlehejte několik minut mixérem, dokud se nezmění v nadýchanou, objemnou, bělavou pěnu.
2. Přidejte postupně rafinovaný slunečnicový olej a mléko. Smíchejte mixérem na nízké otáčky.
3. Přidejte vanilkový cukr a špetku soli. Směs.
4. Postupně přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Těsto míchejte lžící, dokud se nestane konzistentnějším, a poté ho vyšlehejte mixérem do hladka.
5. Těsto přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Rovnoměrně rozetřete.
6. Na vrchní stranu naaranžujte třešně (bez pecky).
7. Koláč pečte 45-55 minut v troubě předehřáté na 165 °C.
8. Nechte ho mírně vychladnout, pak ho vyjměte z formy a odstraňte z něj pečicí papír.
9. Položte na talíř. Po úplném vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
10. Třešňový koláč naporcujte a podávejte!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento dort s třešněmi zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Originální způsob, jak využít okap na vaší zahrádce a v domácnosti – Inspirujte se!