Nadýchaný nepečený cheesecake s bílou čokoládou, který se rozplývá v ústech! Je tak vzdušný, že připomíná konzistencí pěnu. Chutný a snadný recept, který stojí za vyzkoušení!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Nepečený cheesecake s bílou čokoládou
Co budeme potřebovat:čokoládový korpus:
- 250 g rozdrobených sušenek (s čokoládou)
- 120 g másla
na vrstvu bílé čokolády:
- 450 g smetanového sýra Philadelphia
- 50 g moučkového cukru (2,5 polévkové lžíce)
- 280 g bílé čokolády
- 400 ml smetany na 33% šlehačku
pro dekoraci:
- 40-50 g bílé čokolády
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si čokoládovy korpus: sušenky vložte do kuchyňského robotu a dobře je rozemelte. Pokud nemáte kuchyňský robot, můžete to udělat pomocí plastového sáčku a obracečky. Drobky přendejte do mísy.
2. Máslo rozpusťte v mikrovlnné troubě a přidejte ho do mísy. Vymíchejte křehké těsto.
3. Dno odnímatelné formy na pečení (o průměru 18 cm) vyložte pečicím papírem, přidejte mokré drobky a dobře je přitlačte dnem sklenice, abyste získali rovnoměrné těsto o tloušťce asi 1-2 cm. Formu vložte do lednice.
Tip: Aby se budoucí cheesecake nepřilepil ke stěnám formy, můžete je vyložit potravinovou fólií. Snadněji tak kroužek odepnete. Pokud nemáte rádi čokoládové sušenky, můžete použít bílé sušenky smíchané se lžící kakaa. Získáte podobný výsledek.
4. Připravte si vrstvu bílé čokolády: vezměte hlubokou mísu a smíchejte v ní smetanový sýr a moučkový cukr.
5. Čokoládu rozlámejte na malé kousky a rozpusťte ji ve vodní lázni. Přidejte ji do mísy se smetanou a mixérem na středních otáčkách ingredience spojte.
6. Smetanu ke šlehání nalijte do vysoké nádoby (mísy stojanového mixéru) a šlehejte ji mixérem, dokud nebude tuhá.
Tip: Před nalitím smetany do mísy s ní dobře zatřepejte, abyste se ujistili, že na dně nezůstal žádný tuk. Pokud chcete, aby co nejrychleji zhoustl, měli byste ho před mixováním důkladně vychladit. Chcete-li zdvojnásobit rychlost zahušťování, použijte vysokou nádobu a míchejte nejvyšší rychlostí mixéru.
7. Obě smetanové směsi smíchejte. K tomu můžete použít buď mixér, nebo stěrku.
8. Sestavte cheesecake: vyjměte formu na sušenky z lednice a vzniklou krémovou směs přeneste na formu na sušenky a rovnoměrně ji rozetřete stěrkou.
9. Dort ozdobte jemně nasekanou bílou čokoládou.
10. Cheesecake uložte do chladničky alespoň na 8 hodin. Doporučujeme však nechat ho přes noc, protože vrstva krému a čokolády je poměrně hustá a může potřebovat více času, aby zhoustla.
11. Vyjměte pochoutku z lednice, naporcujte ji a s velkou chutí podávejte!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na nepečený cheesecake s bílou čokoládou zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme: Tvarohová lahůdka z hrnečku: Úžasný šťavnatý koláč připraven za 15 minut.