Dnes si ukážeme zajímavý recept na nepečený sušenkový “salám” se sušeným ovocem. Je to chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečený sušenkový “salám” se sušeným ovocem
Co budeme potřebovat:
- 80 g sušených meruněk
- 80 g sušených švestek
- 100 g rozdrobených sušenek
- 50-60 g jader vlašských ořechů
- 100 g másla
- 80-100 g bílé čokolády
Jak budeme postupovat:
1. Sušené švestky a sušené meruňky rozložte do samostatných misek a zalijte je teplou vodou. Nechte je 5 minut namočené.
2. Sušenky natrhejte na malé kousky, polovinu z nich vložte do mísy kuchyňského robotu a rozemelte je. Přendejte je do mísy a přidejte k nim drobky.
3. Jádra vlašských ořechů nasekejte nožem a přidejte je do misky na sušenky.
4. Sušené ovoce nakrájejte na čtvrtky a také je přidejte do mísy.
5. Rozlámejte bílou čokoládu na kousky, vložte je do hluboké mísy s máslem pokojové teploty a za stálého míchání je rozpusťte.
6. Tekutou směs přelijte do mísy se sušenkami a stěrkou ji dobře promíchejte.
7. Na pracovní plochu položte pruh pečicího papíru na alobal, nalijte na něj směs a srolujte ji do dlouhé rolády. Okraje zatočte. Dejte ho do lednice alespoň na čtyři hodiny nebo lépe přes noc.
8. Vyjměte dezert z lednice a odstraňte papír. Rozložte ho na prkénko, posypte z obou stran moučkovým cukrem, nakrájejte a podávejte!
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento inspirativní recept na nepečený sušenkový “salám” se sušeným ovocem i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na voňavý makový pletenec, který se hodí pro každou příležitost.