Dnes si ukážeme zajímavý recept na nepečený sušenkový „salám“ se sušeným ovocem. Je to chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin.

Nepečený sušenkový „salám“ se sušeným ovocem
Co budeme potřebovat:
- 80 g sušených meruněk
- 80 g sušených švestek
- 100 g rozdrobených sušenek
- 50-60 g jader vlašských ořechů
- 100 g másla
- 80-100 g bílé čokolády
Jak budeme postupovat:
1. Sušené švestky a sušené meruňky rozložte do samostatných misek a zalijte je teplou vodou. Nechte je 5 minut namočené.

2. Sušenky natrhejte na malé kousky, polovinu z nich vložte do mísy kuchyňského robotu a rozemelte je. Přendejte je do mísy a přidejte k nim drobky.

3. Jádra vlašských ořechů nasekejte nožem a přidejte je do misky na sušenky.

4. Sušené ovoce nakrájejte na čtvrtky a také je přidejte do mísy.


5. Rozlámejte bílou čokoládu na kousky, vložte je do hluboké mísy s máslem pokojové teploty a za stálého míchání je rozpusťte.

6. Tekutou směs přelijte do mísy se sušenkami a stěrkou ji dobře promíchejte.

7. Na pracovní plochu položte pruh pečicího papíru na alobal, nalijte na něj směs a srolujte ji do dlouhé rolády. Okraje zatočte. Dejte ho do lednice alespoň na čtyři hodiny nebo lépe přes noc.

8. Vyjměte dezert z lednice a odstraňte papír. Rozložte ho na prkénko, posypte z obou stran moučkovým cukrem, nakrájejte a podávejte!


Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento inspirativní recept na nepečený sušenkový „salám“ se sušeným ovocem i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na voňavý makový pletenec, který se hodí pro každou příležitost.