Domů Recepty Medovník – jemné pláty s medem a lahodným krémem

Medovník – jemné pláty s medem a lahodným krémem

ZDROJretete-usoare.eu

Představujeme nový recept na známý medovník. S jeho pomocí získáte mimořádně jemný, aromatický a lahodný dezert, který potěší každého. Překvapte svou rodinu nebo hosty tímto fascinujícím domácím dortem.

Medovník - jemné pláty s medem a lahodným krémem
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Medovník – jemné pláty s medem a lahodným krémem

Co budeme potřebovat:

Pro těsto:

  •  200 g másla
  •  200 g cukru
  •  180 g medu
  •  1 špetka soli
  •  1,5 lžičky jedlé sody
  •  1 lžíce citronové šťávy
  •  5 vajec
  •  350-400 g hladké mouky
  •  40 g kakaa

Na krém:

  •  1 vejce
  •  100 g praženého cukru
  •  2-3 lžíce kukuřičného škrobu
  •  600 ml mléka
  •  200-250 g mléčné čokolády
  •  1 lžička vanilkového cukru
  •  500 g fermentované smetany (34 %)

Jak budeme postupovat:

1. Příprava těsta: Do hrnce přidejte máslo, cukr, med a sůl. Dejte ji na oheň a nechte ingredience za stálého míchání rozpustit na mírném ohni.

Medovník - jemné pláty s medem a lahodným krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Jakmile se všechny přísady rozpustí, přidejte jedlou sodu a citronovou šťávu. Míchejte za stálého míchání 1-2 minuty, dokud směs mírně nezhoustne a nezíská karamelovou barvu.

Nepřehlédněte:
Přidejte zelí do karbanátků a vložte do trouby péct - vynikající recept pro všechny
Medovník - jemné pláty s medem a lahodným krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Směs přelijte do velké mísy, trochu ji promíchejte metličkou, abyste odstranili vzduchové bubliny, a nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu.

4. Jakmile se ochladí na 40 °C, přidejte vejce a šlehejte je do hladka.

Medovník - jemné pláty s medem a lahodným krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Poté prosejte mouku a kakao přímo do mísy a míchejte, dokud nevznikne polotekuté, ale zároveň krémové a lesklé těsto.

Medovník - jemné pláty s medem a lahodným krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Z pečicího papíru vystřihněte čtyři proužky o velikosti standardního plechu na pečení. Vzniklé těsto rozdělte na čtyři části a přeneste je na tyto proužky a rovnoměrně je rozetřete. Každý plát koláče pečte 3-4 minuty v troubě předehřáté na 200 °C.

Medovník - jemné pláty s medem a lahodným krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Vyjměte vrchní části, odstraňte pečicí papír a ořízněte okraje. Poté každý list rozřízněte na polovinu, abyste získali osm listů stejné velikosti.

"Medovik" dort nejjednodušší varianta! Jemné pláty s medem a lahodným novým krémem - dokonalá kombinace, která potěší každého!
Zdroj: retete-usoare.eu

Tip: Odříznuté okraje si ponechte, protože je budete potřebovat na zdobení dortu.

8. Připravte krém: Do hrnce přidejte vejce, opražený cukr, škrob a trochu mléka. Metličkou dobře promíchejte všechny ingredience, pak přilijte zbylé mléko a znovu dobře promíchejte.

9. Vzniklou směs dejte na oheň a za stálého míchání přiveďte k varu. Měla by zhoustnout a stát se vzdušnou a krémovou.

Nepřehlédněte:
Fantastické domácí kapsičky plněné jablečno-ořechovou náplní!
Medovník - jemné pláty s medem a lahodným krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Odstavte hrnec z ohně a přidejte mléčnou čokoládu. Dobře promíchejte, aby se všechna čokoláda rovnoměrně rozpustila.

Medovník - jemné pláty s medem a lahodným krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Přidejte vanilkový cukr a promíchejte. Přikryjte hrnec potravinovou fólií a nechte krém vychladnout.

12. Po úplném vychladnutí přidejte smetanu a metličkou dobře promíchejte.

Medovník - jemné pláty s medem a lahodným krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

13. Odříznuté okraje dortů rozdrťte pomocí kuchyňského robotu a vložte je do mísy.

14. Sestavte dort: Střed misky potřete trochou krému, pak na něj naskládejte vrchní díly a každý potřete třemi lžícemi krému.

Medovník - jemné pláty s medem a lahodným krémem
Zdroj: retete-usoare.eu
Medovník - jemné pláty s medem a lahodným krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

15. Zbylým krémem potřete povrch a okraje dortu. Poté je posypeme drobenkou, kterou jsme rozdrtili okraje těsta.

Medovník - jemné pláty s medem a lahodným krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

16. Dort uložte na několik hodin do chladničky, aby ztuhl. Poté ji naporcujte a s chutí podávejte!

Medovník - jemné pláty s medem a lahodným krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také lehký hruškový dort s pěnovým krémem a slaným karamelem – neodolatelná kombinace chutí!