Říká se, že dobré jídlo utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přáteli nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného? Tento recept na tvarohové knedlíky s karamelovou drobenkou je tím pravým.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Tvarohové knedlíky s karamelovou drobenkou
Co budeme potřebovat:- 700 g brambor
- 300 g polohrubé mouky
- 1 ks vejce
- 1 špetka soli
- 500 g plnotučný tvaroh ( hrudkovitý)
- 3 lžíce krystalový cukr
- 50 g rozinky
- 1 lžička mleté škořice
- 10 lžic strouhanky
- 5 lžic třtinového cukru
- máslo na zalití
Jak budeme postupovat:
1. Brambory uvařte ve slupce. Po vychladnutí je oloupejte a rozmačkejte nebo nastrouhejte najemno.
2. Vložte je do velkého hrnce s mírně osolenou vodou, aby se uvařily.
3. Na náplň smíchejte tvaroh s cukrem, rozinkami a skořicí.
4. Na pracovní ploše smíchejte brambory, mouku, vejce a sůl. Vypracujte nelepivé těsto. Po částech ho rozválejte na tloušťku asi 5 mm a vykrajujte kolečka (pomocí skleničky nebo hrníčku) o průměru asi 7 cm. Na každé kolečko dejte vrchovatou lžičku tvarohové náplně. Zavřete je a srolujte do kuličky mezi dlaněmi, pak přitiskněte spodní část kuličky k prkénku a vytvořte bochánek.
5. Knedlíky uvařte ve vroucí vodě. Počkejte, až vyplavou na povrch, a pak je ještě několik minut povařte, aby těsto nebylo syrové.
6. Pro karamelovou polevu – opražte strouhanku na suché pánvi. Když je strouhanka opečená dozlatova, přidejte cukr a zahřívejte, dokud se cukr nezačne rozpouštět a spojovat strouhanku do větších křupavých hrudek. V tomto okamžiku stáhněte z ohně a přendejte do mísy.
7. Uvařené knedlíky posypeme strouhankou a polijeme rozpuštěným máslem.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Doporučujeme také banánový dort s tvarohovou náplní a karamelovou polevou!