Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na pravé italské tiramisu. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.
Pravé italské tiramisu
Co budeme potřebovat:
- 5 ks čerstvých vajec
- 5 lžic krystalového cukru
- 500 g Mascarpone
- 1 balíček sušenek Savoiardi (dlouhé piškoty)
- 1 šálek silné kávy
- 1 dl likéru Amaretto
- 1 lžíce kakaa
Jak budeme postupovat:
1. Žloutky oddělte od bílků ve dvou miskách. Bílky ušlehejte do tuha.
2. Do žloutků přidejte cukr a šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte mascarpone a jemně ho zašlehejte do žloutkového krému. Nakonec opatrně vmíchejte smetanu a nechte v ní co nejvíce vzduchu.
3. Vychlazenou kávu smíchejte s Amarettem a nalijte do mísy s dostatečně širokým dnem, aby se do ní daly pohodlně namáčet sušenky. Sušenky po jedné namáčejte do likérové kávy z obou stran, ale jen krátce, aby se nerozmočily. Vložte je do čtvercové mísy (asi 30×30 cm).
4. Když je první vrstva hotová, rozetřete na ni polovinu krému. Poté položte další vrstvu namočených sušenek a přikryjte je druhou polovinou krému. Povrch zasypte kakaem prosátým přes síto a dejte do chladničky alespoň na 4 hodiny (ideálně přes noc).
Nekompromisně dodržujte ingredience a důvěřujte klasickému receptu. Jedině tak si doma vytvoříte to pravé italské tiramisu.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Určitě Vás zaujme: Křehké a křupavé jablečné sušenky na italský způsob – Snadná a rychlá příprava!