Pravé italské tiramisu

Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na pravé italské tiramisu. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.

Pravé italské tiramisu
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Pravé italské tiramisu

Co budeme potřebovat:
  • 5 ks čerstvých vajec
  • 5 lžic krystalového cukru
  • 500 g Mascarpone
  • 1 balíček sušenek Savoiardi (dlouhé piškoty)
  • 1 šálek silné kávy
  • 1 dl likéru Amaretto
  • 1 lžíce kakaa

Jak budeme postupovat:

1. Žloutky oddělte od bílků ve dvou miskách. Bílky ušlehejte do tuha.

2. Do žloutků přidejte cukr a šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte mascarpone a jemně ho zašlehejte do žloutkového krému. Nakonec opatrně vmíchejte smetanu a nechte v ní co nejvíce vzduchu.

3. Vychlazenou kávu smíchejte s Amarettem a nalijte do mísy s dostatečně širokým dnem, aby se do ní daly pohodlně namáčet sušenky. Sušenky po jedné namáčejte do likérové kávy z obou stran, ale jen krátce, aby se nerozmočily. Vložte je do čtvercové mísy (asi 30×30 cm).

4. Když je první vrstva hotová, rozetřete na ni polovinu krému. Poté položte další vrstvu namočených sušenek a přikryjte je druhou polovinou krému. Povrch zasypte kakaem prosátým přes síto a dejte do chladničky alespoň na 4 hodiny (ideálně přes noc).

Nekompromisně dodržujte ingredience a důvěřujte klasickému receptu. Jedině tak si doma vytvoříte to pravé italské tiramisu.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Určitě Vás zaujme: Křehké a křupavé jablečné sušenky na italský způsob – Snadná a rychlá příprava!