Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na pastýřský koláč s lososem.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Pastýřský koláč s lososem
Co budeme potřebovat:- 3 ks filet z lososa
- 200 g mražené kukuřice
- 200 g mraženého hrášku
- 1 ks větší cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml zeleninového vývaru (bujónu)
- 2 lžíce másla
- 200 ml smetany ke šlehání
- kůra z poloviny citronu
Bramborové pyré:
- 6 ks větší brambory
- 200 ml smetana ke šlehání (nebo plnotučné mléko)
- 50 g máslo
- 100 g strouhaný sýr (čedar, eidam, ementál, …)
- sůl, mletý pepř
- kopr
Jak budeme postupovat:
1. Očištěné brambory uvaříme doměkka, scedíme a rozmačkáme se smetanou, máslem a solí na řidší kaši. Nakonec zlehka vmíchejte sýr a dejte stranou.
2. Rozpálte troubu na 180 °C.
3. Na velké pánvi rozehřejte máslo, přidejte nakrájenou cibuli, hrášek, kukuřici a dochuťte solí a pepřem. Přilijte vývar, přiveďte k varu, přidejte smetanu, mouku, citronovou kůru a kopr a vařte maximálně 2 -3 minuty. Odstavte z ohně, přidejte na plátky nakrájeného lososa a směs navrstvěte na dno zapékací misky.
4. Pokryjte celý povrch bramborovou kaší a pečte asi 25 minut.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Určitě Vás zaujme: Bramborové placky s uzeným lososem – chutné spojení lososa a bramborového těsta se smetanou!