Domů Recepty Pastýřský koláč s lososem – delikátní losos ve smetanové omáčce pod bramborovo-sýrovou...

Pastýřský koláč s lososem – delikátní losos ve smetanové omáčce pod bramborovo-sýrovou krustou!

Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na pastýřský koláč s lososem.

Pastýřský koláč s lososem
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Pastýřský koláč s lososem

Co budeme potřebovat:

  • 3 ks filet z lososa
  • 200 g mražené kukuřice
  • 200 g mraženého hrášku
  • 1 ks větší cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 ml zeleninového vývaru (bujónu)
  • 2 lžíce másla
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • kůra z poloviny citronu

Bramborové pyré:

  • 6 ks větší brambory
  • 200 ml smetana ke šlehání (nebo plnotučné mléko)
  • 50 g máslo
  • 100 g strouhaný sýr (čedar, eidam, ementál, …)
  • sůl, mletý pepř
  • kopr

Jak budeme postupovat:

1. Očištěné brambory uvaříme doměkka, scedíme a rozmačkáme se smetanou, máslem a solí na řidší kaši. Nakonec zlehka vmíchejte sýr a dejte stranou.

2. Rozpálte troubu na 180 °C.

3. Na velké pánvi rozehřejte máslo, přidejte nakrájenou cibuli, hrášek, kukuřici a dochuťte solí a pepřem. Přilijte vývar, přiveďte k varu, přidejte smetanu, mouku, citronovou kůru a kopr a vařte maximálně 2 -3 minuty. Odstavte z ohně, přidejte na plátky nakrájeného lososa a směs navrstvěte na dno zapékací misky.

Nepřehlédněte:
Kuřecí prsa byla vždy suchá. Odkdy je však připravuji podle tohoto receptu, jsou vždy šťavnaté a chutné

4. Pokryjte celý povrch bramborovou kaší a pečte asi 25 minut.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Určitě Vás zaujme: Bramborové placky s uzeným lososem – chutné spojení lososa a bramborového těsta se smetanou!