Dnes doporučujeme velmi zajímavý recept na krémové a čokoládové buchty. Jejich příprava je velmi snadná, ale jsou naprosto vynikající, propečené a vzdušné! Je to recept, který si určitě uložíte do své sbírky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Kynuté čokoládové buchty
Co budeme potřebovat:Na těsto:
- 150 ml teplého mléka
- 50 g cukru
- 8 g sušeného droždí
- 40 ml slunečnicového rostlinného oleje
- 1 vejce
- 360 g hladké mouky
- 1 lžička soli
Na krém:
- 40 g cukru
- 20 g kukuřičného škrobu
- 1 žloutek
- 250 ml teplého mléka
- citronová kůra (podle chuti)
- čokoládové hoblinky
Pro dekoraci:
- 1 žloutek a trochu mléka
- hnědý cukr
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Příprava těsta: vlažné mléko nalijte do hluboké mísy. Přidejte cukr a sušené droždí a promíchejte. Mísu zakryjte potravinovou fólií a nechte droždí 10 minut aktivovat.
2. Poté přidejte rostlinný olej a vejce. Jemně promíchejte metličkou.
3. Předem přidejte sůl a prosátou mouku a uhněťte konečné těsto. Měli byste získat měkkou a homogenní kouli, která se vám bude lepit na ruce. Mísu přikryjte potravinovou fólií, poté kuchyňskou utěrkou a nechte těsto 1 hodinu kynout při pokojové teplotě.
4. Připravte si krém: do malého hrnce přidejte cukr a škrob. Promíchejte metličkou a poté přidejte žloutek a vlažné mléko. Přísady šlehejte, dokud nebudou hladké a bez hrudek.
5. Přidejte citronovou kůru, promíchejte a pánev postavte na oheň. Krém za stálého míchání vařte, dokud nezhoustne. Nalijte do mísy, přikryjte potravinovou fólií a nechte vychladnout.
6. Pracovní plochu vysypte moukou a přeneste na ni těsto. Poté ho pomocí válečku rozválejte na středně silné obdélníkové těsto.
7. Potřete 2/3 šířky krémem a posypte hoblinkami hořké čokolády.
8. Těsto přeložte podélně na tři části a okraje pevně slepte k sobě.
9. Ostří ostrého nože poprašte moukou a vzniklé těsto nakrájejte na stejně velké proužky.
10. Vezměte proužek těsta, dvakrát jej stočte a položte na plech vyložený pečicím papírem, přičemž mezi nimi nechte volný prostor. Budoucí buchty nechte takto “odpočívat” 20 minut.
11. Smíchejte trochu mléka a žloutek a potřete touto směsí buchty. Posypeme trochou hnědého cukru.
12. Buchty pečte 25 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
13. Vyjměte pekáč z trouby, posypte buchty moučkovým cukrem, přendejte je na talíř a s chutí podávejte!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na čokoládové buchty zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Nadýchaná kávová pěna s čokoládou – super snadný dezert!