Marinované žampiony – jsou mnohem chutnejší než kupované

Sháníte recept na překrm nebo skvělou zeleninovou přílohu, která se hodí téměř ke každému jídlu? Inspirujte se naším receptem na marinované žampiony. Jsou mnohem chutnější než ty kupované. Jejich příprava je rychlá a snadná.

Marinované žampiony za 5 minut! Příprava je velmi rýchla a snadná. Jsou mnohem chutnejší než kupované
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Marinované žampiony

Co budeme potřebovat:
  • 500 g žampionů
  • 50 ml oleje (my jsme použili olivový olej)
  • 50 ml vody
  • 50 ml jablečného octa nebo vína
  • 2 lžičky cukru
  • 2 lžičky soli
  • 8 stroužků česneku
  • 3 bobkové listy
  • 1-2 lžičky černého pepře

Jak budeme postupovat:

1. Oloupejte slupku z povrchu kloboučků žampionů. Pokud jsou malé, jednoduše je omyjte pod tekoucí studenou vodou.

2. Malé houby nechte tak, jak jsou, a velké nakrájejte podélně na čtvrtiny.

Marinované žampiony za 5 minut! Příprava je velmi rýchla a snadná. Jsou mnohem chutnejší než kupované
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Česnek rozmělněte.

Marinované žampiony za 5 minut! Příprava je velmi rýchla a snadná. Jsou mnohem chutnejší než kupované
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Připravte marinádu: Do mísy nalijte vodu, ocet a olej. Přidejte sůl, cukr, zrnka černého pepře, bobkové listy natrhané na kousky a prolisovaný česnek. Velmi dobře promíchejte.

Marinované žampiony za 5 minut! Příprava je velmi rýchla a snadná. Jsou mnohem chutnejší než kupované
Zdroj: retete-usoare.eu
Marinované žampiony za 5 minut! Příprava je velmi rýchla a snadná. Jsou mnohem chutnejší než kupované
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Houby vložte do vhodného hrnce. Zalijte je marinádou.

6. Hrnec postavte na mírný oheň. Houby dusíme v marinádě asi 5 minut od doby, kdy se začnou vařit, a pravidelně mícháme.

Zpočátku se vám bude zdát, že je marináda příliš řídká. Nemějte však obavy: houby během ohřívání pustí šťávu.

Marinované žampiony za 5 minut! Příprava je velmi rýchla a snadná. Jsou mnohem chutnejší než kupované
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Nechte marinované houby vychladnout. Pokud je přendáte do sklenic s marinádou a přikryjete čistými víčky, můžete je v lednici uchovávat až 2 týdny.

Marinované žampiony za 5 minut! Příprava je velmi rýchla a snadná. Jsou mnohem chutnejší než kupované
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Marinované houby můžete podávat ihned po vychladnutí!

Můžete je také přidat do salátů nebo podávat s bramborovou kaší, masem apod. Určitě je vyzkoušejte!

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na marinované žampiony i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Snadný a rychlý recept na vynikající domácí chléb, kterým ihned nahradíte ten kupovaný!