Bramborové placky s houbovou omáčkou

Jen málokdo rád tráví hodiny a hodiny přípravou oběda v kuchyni. Zkuste tentokrát tyto bramborové placky s houbovou omáčkou. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd.

Bramborové placky s houbovou omáčkou. Chutné a vynikající
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Bramborové placky s houbovou omáčkou

Co budeme potřebovat:

Bramborové těsto:

  • 1 kg brambor
  • 3 ks vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • rostlinný olej na vymazání
  • česnek
  • majorán

Houbová omáčka:

  • 150 g čerstvé žampiony
  • 1 ks cibule
  • 1 PL rostlinný olej
  • 1 PL máslo
  • 1 PL hladká mouka
  • 300 ml houbový vývar
  • 100 ml smetana na šlehání
  • sůl
  • koření

Jak budeme postupovat:

1. Bramborové placky: brambory očistíme a nastrouháme na širokém struhadle (nebo v kuchyňském robotu).

2. K bramborám přidáme vejce, česnek, mouku, majorán, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.

3. Malé placky pokládejte lžící na rozpálený olej a smažte z obou stran do zlata.

4. Omáčka: máslo rozpusťte na pánvi a přidejte olej. Krátce osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte na plátky nakrájené houby. Chvíli je smažte, pak je zaprašte moukou, osolte a opepřete a přidejte vývar. Nechte asi 5 minut povařit a nakonec zjemněte smetanou.

5. Placky podávejte přelité voňavou omáčkou s trochou zakysané smetany.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na bramborové placky s houbovou omáčkou i Vašim přátelům! Doporučujeme: Masová hnízda s houbovou náplní jsou vynikající, křehká a šťavnatá.