Domů Recepty Rychlá banánovo-tvarohová roláda (bez pečení) – dezert, který si zaslouží vaši pozornost!

Rychlá banánovo-tvarohová roláda (bez pečení) – dezert, který si zaslouží vaši pozornost!

ZDROJretete-usoare.eu

Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tato banánovo-tvarohová roláda je ta pravá. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin.

Hladké a lahodné! Příprava nezabere více než 10-15 minut!

banánovo-tvarohová roláda
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Banánovo-tvarohová roláda bez pečení

Co budeme potřebovat:

  • 400 g sladkého tvarohu (mokrý, pastovitý)
  • 1 banán
  • 100 ml mléka
  • 50 g sušenek
  • 2 polévkové lžíce kakaového prášku
  • 1-2 lžíce tekutého medu (nebo podle chuti)

Jak budeme postupovat:

1. Sušenky rozdrťte rukama a rozlámejte je na velmi malé kousky. Vložte je do mísy.

banánovo-tvarohová roláda
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Přidejte mléko a kakaový prášek. Promíchejte a nechte sušenky několik minut změknout.

banánovo-tvarohová roláda
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Poté je rozmačkejte lžící nebo vidličkou, dokud nezískají konzistenci pasty.

banánovo-tvarohová roláda
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Sladký tvaroh smíchejte s medem. Pokud je sýr zrnitý, přeceďte ho předem pomocí mixéru nebo ho propasírujte přes jemné sítko.

banánovo-tvarohová roláda
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Sušenkovou směs rozetřete na kus potravinové fólie.

banánovo-tvarohová roláda
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Sýr rozetřete na vrstvu sušenek, přičemž jeden z dlouhých okrajů nechte volný.

Nepřehlédněte:
Lahodné jablečné řezy se šlehačkou, které si zamilujete

7. Rozpůlený banán položte k delšímu okraji pokrytému sýrem.

banánovo-tvarohová roláda
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Pomocí potravinové fólie vše srolujte do kompaktní role. Pevně ji do něj zabalte a dejte jí úhledný tvar.

banánovo-tvarohová roláda
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Výsledná roláda je velmi měkká a lepkavá. Proto ji dejte na 2-3 hodiny do lednice nebo na 20 minut do mrazáku, aby trochu ztuhla.

10. Vyjměte roládu z fólie.

banánovo-tvarohová roláda
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Nakrájejte na plátky.

banánovo-tvarohová roláda
Zdroj: retete-usoare.eu
banánovo-tvarohová roláda
Zdroj: retete-usoare.eu

Náš tip: Pokud do sladkého tvarohu přidáte trochu přepuštěného másla (ghí), bude roláda ještě chutnější, ale také kaloričtější!

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tato banánovo-tvarohová roláda zaujala, sdílejte recept i vašim přátelům. Vyzkoušejte také Zdravé rychlé ovesné řezy s čokoládou bez cukru, bez pečení a bez výčitek!