Domů Recepty Banánový cheesecake – tento recept si zamilujete

Banánový cheesecake – tento recept si zamilujete

Opět je před námi víkend – bývá to jediná část týdne, kdy se celá rodina sejde doma u jednoho stolu. Užijte si společné chvíle ještě o trochu víc a dopřejte si i něco sladkého. Tento recept na banánový cheesecake si zamilujete.

Banánový cheesecake
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Banánový cheesecake

Co budeme potřebovat:

Na korpus:

  • 200 g máslových sušenek
  • 60 g másla
  • 1 lžíce javorového sirupu

Náplň:

  • 500 g Mascarpone
  • 2 ks zralý banán
  • 200 g moučkový cukr
  • 500 ml zakysaná smetana
  • 3 PL hladká mouka
  • 2 KL vanilkový extrakt
  • 3 ks vejce

Na ozdobu:

  • 2 ks banán
  • 100 g čokoláda

Jak budeme postupovat:

1. Troubu předehřejte na 160 °C. Dno malého plechu (46 x 30 cm) vyložte pečicím papírem.

2. Máslové sušenky rozdrťte v mixéru, ručně nebo v kuchyňském robotu a smíchejte je s rozpuštěným máslem a sirupem. Dno plechu vyložte sypkou směsí.

3. Ve velké míse vyšlehejte mascarpone (asi 3 minuty), přidejte vidličkou rozmačkané banány a znovu vyšlehejte. Přidejte cukr, mouku a vanilkový extrakt a šlehejte dalších nejméně 5 minut. Poté vmíchejte zakysanou smetanu. Nakonec po jednom zašlehejte celá vejce.

Nepřehlédněte:
Výborná italská boloňská omáčka, kterou můžete obohatit své oblíbené těstoviny

4. Hotovou směs nalijte na korpus a pečte asi 30 minut.

5. Po upečení nechte zcela vychladnout a uložte do chladničky (ideálně přes noc).

6. Podávejte jako kostky ozdobené kolečky banánu a pokapané rozpuštěnou čokoládou.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na banánový cheesecake i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také nadýchané banánové buchtičky: Fantastická chuť a jednoduchá příprava!