Lehounká, nadýchaná čokoládová pěna z kvalitní čokolády je jako sen zhmotněný do skutečnosti. Nechte se jím svést a užijte si tuto nadpozemskou dobrotu.

Rychlá čokoládová pěna
Co budeme potřebovat:
- 200 g čokolády (70 % kakaa)
- 1 špetka soli
- 1 lžíce másla
- 300 ml smetany ke šlehání (ideálně 40 %)
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 2 lžíce krystalového cukru
- 2 ks vajec
- 1 lžíce amarreto
Jak budeme postupovat:
1. Čokoládu a máslo se špetkou soli rozpustíme ve vodní lázni. Když se čokoláda rozpustí, odstavte a nechte ji vychladnout.
Náš tip: Špetka soli čokoládu vždy vylepšuje – zvýrazňuje chuť kakaa.
2. V jiné míse mezitím vyšlehejte smetanu, vanilkový extrakt a cukr. Ne úplně, dokud neztuhne. Šlehačka by měla zvětšit svůj objem, ale stále by měla mít tekutou konzistenci. Poté zašlehejte žloutky.
3. Bílky ušlehejte do tuha.
4. Nakonec do žloutkového krému vmíchejte rozpuštěnou čokoládu, přidejte amaretto a opatrně vmíchejte krém. Lžící rozdělte pěnu do misek nebo sklenic a nechte ji asi 2 hodiny chladit.
5. Před podáváním povrch lehce poprašte kakaem nebo přidejte lžičku šlehačky.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento inspirativní recept na čokoládovou pěnu i Vašim přátelům! Doporučujeme také: VIDEO RECEPT pro milovníky čokolády: Mega čokoládový dort „BALKAN“.