Domů Recepty Pečené housky se šunkou, žampiony a vejcem – horká večeře hotová do...

Pečené housky se šunkou, žampiony a vejcem – horká večeře hotová do půl hodiny

Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na pečené housky se šunkou, žampiony a vejcem.

Pečené housky se šunkou, žampiony a vejcem, Mňam
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Pečené housky se šunkou, žampiony a vejcem

Co budeme potřebovat:

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 ks menší cibule
  • 100 g žampionů
  • 150 g šunky
  • 2 ks housek
  • 2 lžíce másla
  • 4 ks vajec
  • 50 g strouhaného čedaru nebo eidamu
  • sůl, mletý černý pepř

Jak budeme postupovat:

1. Troubu předehřejte na 180 °C.

2. Žampiony omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, a když změkne, přidejte houby.

3. Několik minut je smažte, až změknou. Přidejte na plátky nakrájenou šunku a společně je osmažte dozlatova. Osolte, opepřete a odstavte z ohně.

4. Z housek odřízněte vršky a vnitřky vydlabejte. Vložte je do zapékací misky, vnitřek naplňte houbami a šunkou.

Nepřehlédněte:
Cikánské řízečky z kuřecích prsou a bramborem - připravte si je co nejdříve

5. Do každé housky přidejte lžíci másla, rozklepněte dvě vejce a posypte sýrem.

4. Vše vložte do trouby a pečte asi 15 až 20 minut.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na pečené housky se šunkou, žampiony a vejcem i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Neodolatelný slaný věnec plněný šunkou, sýrem a vejcem – Snadná a rychlá příprava!