Jak nakupovat se slevou

Dnešní ceny jsou stále bláznivější. Proto je potřeba se zaměřit na chytré vyhledávání cen, které nám za mnohem lepších podmínek nabídnou totožné produkty a služby. Jak nakupovat se slevou? 

jak nakupovat se slevou

Hlídejte si slevové servery

První tip, který můžete využít hned, je využití slevových serverů. Například kuponer.cz se stará o to, aby nabízel aktuální slevové akce celé řady obchodníků. Slevu tak získáte na všechna běžná odvětví – od módy a drogerie přes sportovní potřeby, až po barvy a laky. Nakoupíte si tak vše, co pro svou domácnost a pro své potřeby potřebujete. Slevové servery se také mohou starat o to, abyste dostali zpět své peníze. Jak to funguje? 

Peníze pro další nákup

Existuje ale i další způsob, jak ušetřit. I když to vypadá, že platíte stejnou cenu jako v běžném obchodě, není to tak. Některé slevové servery se dokáží postarat o to, aby vám byla následně vrácena část peněz z vašeho nákupu přímo na účet, který si u nich registrujete. Jedná se tak o sbírání slevových bodů, dalších kuponů. Ty si můžete nechat později vyplatit na svůj běžný bankovní účet, nebo za ně nakupovat další produkty a služby.

Sledujte srovnávače

Pomoci s nákupem se slevou vám pomůže i srovnávací server. Právě zde se dozvíte o nejvýhodnější ceně, nebo o zajímavé alternativě vašeho produktu. Například nákupní rádce compari nabízí recenze i srovnání stovek produktů. Snadno se tak dozvíte, jaký produkt si zvolit pro své potřeby, aniž byste za něj utráceli mnoho financí. Běžné kategorie, jako je elektronika, domácnost, nebo třeba zdraví, se vám tak budou procházet velmi dobře. Naleznete zajímavé produkty a výborné ceny. 

Recenze jsou velmi důležité

I další možnost, jak nakoupit se slevou, je výborná pro všechny, kdo si přejí získat své zboží ve vysoké kvalitě, ale za rozumnou cenu. Když si totiž budete všímat recenzí, podaří se vám sehnat ty nejlepší kousky. Navíc od dodavatelů, kteří jsou spolehliví. A to je v dnešní době významná devíza. Jedině s kvalitním prodejcem se vám totiž podaří realizovat spokojený nákup. 

Čeho si všímat u recenzí? 

Když si procházíte recenze, porovnávejte nejen produkty, ale také obchodníky. Uživatelské recenze lidí, kteří si již produkt nakoupili, jsou pro vás klíčové. Máte reálný pohled zákazníků, jejich osobní zkušenost. 

Všímejte si hodnocení nejen produktu, ale také komunikace daného e-shopu, nebo rychlosti dodání. Nezapomeňte se podívat i na rekci samotného obchodníka. I na negativní recenzi by totiž měl reagovat kladně a zákazníkovi poděkovat za jeho nákup. 

Tak, jak se nyní vyjadřuje daný obchodník směrem ke svému předchozímu klientovi, se později bude chovat i k vám. Proto se zaměřte na to, jak komunikuje. 

Začátek nebo konec sezóny

Pokud se jedná o nákup sezónního zboží, nejlepší je nakupovat buď ihned při začátku dané sezóny, nebo až po jejím ukončení. Jako příklad si uveďme situaci, kdy si přejete koupit zimní boty. Vaše velikost nohy se již nemění, víte, které značky a velikosti vám sedí. V tomto případě je dobré kupovat boty na začátku jara. Právě v té době se obchodníci snaží udat neprodané kousky, aby je nemuseli skladovat. Ceny jsou příznivé. 

Newslettery nebo notifikace

Máte oblíbeného obchodníka, jehož produkty opravdu hltáte? Výborně. V tom případě bude nejlepší, když se přihlásíte k odběru newsletterů a notifikací. Tak vám neujde žádná slevová akce, kterou byste si dokonale vychutnali. Notifikace se vám zobrazí přímo na vašem přístroji, aniž byste museli navštěvovat stránky obchodníka, nebo složitě hledat v mailu. 

Nakupování se slevou je nejen potřebné, ale také chytré a zábavné. Proč vyhazovat peníze z okna, když je můžete použít na důležitější věci? Správné spotřebitelské chování vám umožní výrazně ušetřit.