Medové kuře s rýžovou náplní

Křehká příloha nasaje všechny dobré chutě kuřete a navíc bude vše připraveno společně v jedné zapékací misce. Přesně tak bude vypadat toto medové kuře s rýžovou náplní, které si teď si ukážeme!

Medové kuře s rýžovou náplní
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Medové kuře s rýžovou náplní

Co budeme potřebovat:

kuře:

  • 1 ks větší kuře
  • 1 ks pomeranč
  • 1 PL med
  • 3 PL máslo

nádivka:

  • 300 g rýže
  • 1 hrst nasekaných ořechů
  • 1 hrst sušených rozinek
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • muškátový oříšek

Jak budeme postupovat:

  1. Rychlovzdušní troubu předehřejte na 175 °C.
  2. Rýži uvařte doměkka – v případě potřeby použijte rýži, která zbyla z předchozího jídla. Do rýže vmíchejte nasekané ořechy, rozinky a olej. Osolte, opepřete a přidejte špetku muškátového oříšku.
  3. Kuře dobře omyjte a osušte. Dovnitř kuřete dejte asi lžíci másla a rozetřete ho po celé dutině. Kuře naplňte rýžovou náplní a dobře uzavřete (stehna můžete převázat provázkem).
  4. Připravte si polevu z pomerančové šťávy a medu a potřete jí celý povrch kuřete, které jste vložili do pekáče. Kuře přelijte zbytkem glazury. Kůži kuřete pokapejte zbylým máslem (asi 2 lžíce). Protože med má tendenci rychle karamelizovat, přikryjte pekáč alobalem a pečte přikrytý asi hodinu. Poté alobal odstraňte a pečte dalších 30 minut.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na medové kuře s rýžovou náplní zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na vepřovou panenku ve slanině: Tento recept si zamiluje celá rodina.