Představujeme jednoduchý a chutný recept na smažené brambory s masem, který vás může rychle zachránit z každé situace. Pokrm je slaný a může se podávat k obědu nebo večeři. Maso je křehké a šťavnaté a brambory a zelenina nasáknou chutí masa a česneku.
Co budeme potřebovat:
:- 600 g masa (použila jsem vepřové)
- 700 g brambor
- 1 cibule (200 g)
- 1 středně velká paprika
- 1 střední mrkev
- 1 velký stroužek česneku (80 g)
- 1 lžička soli (nebo podle chuti)
- 1/2 lžičky černého pepře (nebo podle chuti)
- 1 bobkový list
- 5 lžic oleje
- zelenina – nepovinné
Jak budeme postupovat:
1.Vezměte hrnec, pánev wok nebo obyčejnou pánev, nalijte do ní olej a velmi dobře ho zahřejte. Přidejte maso a opečte ho z obou stran na prudkém ohni, dokud nezhnědne. Nezapomeňte je osolit a opepřit.
2.Cibuli nakrájejte na půlkolečka, mrkev na tenká kolečka, papriku na 4 velké kusy a brambory na plátky.
3.Maso vyjměte na talíř a do pánve přidejte zeleninu. Nejprve osmahněte cibuli do průsvitna, pak přidejte mrkev, osmahněte ji a přidejte celé stroužky česneku (2 stroužky si nechte).
4.Po 30 sekundách přidejte papriku a brambory. Vše dochuťte solí a černým pepřem.
5.Promíchejte, navrch položte kousky masa, zalijte 100 g vody a vše vařte na mírném ohni a pod pokličkou 30 minut.
6.Po 10 minutách (ne více ani méně) maso vyjměte, vmíchejte brambory, znovu přidejte maso a pokračujte ve vaření, aniž byste sundávali pokličku.
7.Předtím uschované stroužky česneku protřete na malém struhadle a smíchejte s nakrájenou zeleninou.
8.Po 20 minutách posypte česnek a zeleninu černým pepřem nebo chilli, nechte 10 minut nasáknout a podávejte.
Budete překvapeni jednoduchostí receptu a chutným, aromatickým výsledkem.
Přejeme vám dobrou chuť.