Sladké rohlíčky s tvarohem a džemem – jednoduché, jemné a chutné

Připravte si tyto sladké rohlíčky s tvarohem a džemem. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Ať už si odpolední kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v tohoto podobě chutného dezertu ocení všichni.

Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 300 g sladkého tvarohu
  • 300 g hladké mouky
  • jedno vejce
  • 250 g másla
  • 15 g vanilkového cukru
  • jedna lžička prášku do pečiva
  • špetka soli

Pro náplň: ovocný džem (my jsme použili jablečný džem).

Ostatní: moučkový cukr – na ozdobu.


Jak budeme postupovat:

1.Připravte těsto: Prosátou mouku spolu s práškem do pečiva dejte do hluboké mísy. Ponořte do něj velmi studené máslo (předtím uložené v mrazáku) a protřete ho velkým struhadlem. Rychle promíchejte, aby jste získali drobivé, nerovnoměrné těsto.

Zdroj: retete-usoare.eu

2.Přidejte sladký tvaroh. Míchejte.

3.Přidejte vejce rozšlehaná vidličkou, do kterých jste zapracovali špetku soli a vanilkový cukr. Těsto hněťte rychle, aby se máslo ve směsi nerozpustilo. Mělo by být hladké, měkké, nekynuté a poměrně homogenní.

4.Těsto rozdělte na 2 stejné díly (my jsme ho rozdělili na 7 dílů, protože jsme udělali trojnásobnou porci těsta). Zabalte je do potravinářské fólie a dejte na nejméně 60 minut do chladničky (v chladničce mohou vydržet až 2 dny).

5.Vytvarujte rohlíčky: Na pomoučené desce rozválejte každý kousek těsta na tenký kulatý plát silný asi 2-3 mm. Okraje vyhlaďte kulatým nebo očkovým tvarem.

6.Plát těsta nakrájejte na 24 dílů.

Zdroj: retete-usoare.eu

7.Rozetřete trochu džemu na polovinu povrchu každého sektoru, počínaje základnou. Pak ho rozválejte do ruličky – odspodu nahoru: nejprve kompaktněji (v části s marmeládou), pak volněji.

8.Položte rohlíky na plech vyložený pečicím papírem, položte je “švem” dolů a nechte mezi nimi trochu místa.

9.Pečte 17-20 minut dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C.

Zdroj: retete-usoare.eu

10.Nechte úplně vychladnout a posypte moučkovým cukrem.

Přejeme vám dobrou chuť!