Cibulové kroužky v pivním těstíčku – Zmizí beze stopy!

Čekáte návštěvu nebo máte chuť zhřešit něčím slaným u televize? Vyzkoušejte recept na domácí cibulové kroužky v pivním těstíčku. Populární hospodská specialita je to pravé ke sklenici studeného piva, vína ale chutnat bude i abstinentem.

Cibulové kroužky v pivním těstíčku
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Cibulové kroužky v pivním těstíčku

Co budeme potřebovat:

na kroužky:

  • 2 ks velké cibule
  • mouka na obalení kroužků
  • olej na smažení

pivní těstíčko:

  • 1 hrnek hladká mouka
  • 1/2 KL prášek do pečiva
  • 1 KL sůl
  • 1/4 KL mletý pepř
  • 1 hrnek světlé pivo
  • 2 PL minerálka


Jak budeme postupovat:

1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kroužky – asi 1 cm hrubé. Kroužky rozoberte mezi prsty na menší kolečka a namočte je do misky se studenou vodou. Před zabalením cibuli osušte mezi papírovými utěrkami.
2. Připravte si jednoduché těstíčko: dobře smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a pepř a zalijte pivem a trochou perlivé minerální vody.
3. Kroužky nejprve obalte v mouce a poté v těstíčku. Poté je osmažte dozlatova na rozpáleném oleji. Osušte je na papírové utěrce a podávejte například s kečupem nebo jiným dresinkem.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na cibulové kroužky v pivním těstíčku i Vašim přátelům! Doporučujeme také recept na rychlý a snadný oběd: Kuřecí stehna s vynikajícím pivním přelivem.