Šlehačkovo-tvarohový krémeš s jahodami

Dnes si ukážeme lehoučký krémeš s jahodami, v němž hlavní roli hraje tvaroh se šlehačkou. Pojďme na to!

Šlehačkovo-tvarohový krémeš s jahodami
Zdroj: cuisineactuelle.fr
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Šlehačkovo-tvarohový krémeš s jahodami

Co budeme potřebovat:
  • 500 g listového těsta
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 300 g jahod
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 2 lžíce moučkového cukru


Jak budeme postupovat:

  • Listové těsto rozdělte na dvě části a každou z nich vyválejte. Oba plechy propíchejte vidličkou a pečte v troubě vyhřáté na 220 °C asi 10 minut. Po upečení nechte vychladnout.
  • Jeden plát listového těsta ponechte vcelku a druhý nakrájejte na kostičky.
  • Náš tip: Pokud chcete, aby vaše listové těsto mělo ještě lahodnější chuť, nekupujte ho v obchodě, ale jednoduše si ho připravte doma podle našeho receptu na domácí listové těsto.
  • Jahody omyjte, osušte a nakrájejte na čtvrtky.
  • Tvaroh a cukr dejte do mísy a dobře promíchejte.
  • Vyšlehejte smetanu ke šlehání a přidejte ji do tvarohu.
  • Upečený plát listového těsta vložte do obdélníkové dortové formy nebo na plech. Potřete ho polovinou krému, naaranžujte jahody a přikryjte zbytkem krému.
  • Navrch položte čtverce z listového těsta a nechte je v chladničce odležet alespoň 4 hodiny.
  • Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na šlehačkovo-tvarohový krémeš s jahodami zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Lehká tvarohová bublanina s jahodami: Stačí nalít těsto na plech a přidat ovoce!