Velmi chutný koláč s jahodovou a pomerančovou vrstvou

Připravte si tento velmi chutný koláč s jahodovou a pomerančovou vrstvou. Dort chutná i těm nejvybíravějším jedlíkům. Nedávno jsem ho udělala babičce k jmeninám a všichni byli nadšení.

leokadia
Zdroj: prostyprzepisna.pl

Co budeme potřebovat:

Piškot:

  • 5 vajec
  • 3/4 šálku cukru
  • 3/4 šálku pšeničné mouky
  • 1/4 šálku bramborové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva

Pomerančová vrstva:

  • 600 ml pomerančové šťávy
  • 2 smetanové pudinky (každý 40 g)
  • případně můžete dosladit

Jahodová vrstva:

  • 800 g mražených jahod
  • 0,5 šálku vody
  • 2 želé libovolné chuti
3-4 kokosové oplatky na posypání navrch

Jak budeme postupovat:

1. Připravte piškot: ušlehejte bílky do tuha. Za stálého šlehání postupně přidáváme cukr – mícháme, dokud se zcela nerozpustí

2. Přidáváme postupně žloutky a pokračujeme v míchání, dokud se nespojí.

3. Přidáme prosáté mouky smíchané s práškem do pečiva a důkladně, ale jemně promícháme.

4. Nalijte piškot do formy vyložené papírem a pečte asi 15 minut při 180 °C (nahoru a dolů za pomoci ventilátoru).

5. Ve sklenici džusu rozmícháme pudinkový prášek

6. Zbytek džusu svaříme a pak pomalu přilijeme rozmíchaný pudink. Vařte na mírném ohni za intenzivního míchání, dokud nevznikne hladký, homogenní pudink.

7. Do formy vložte jeden piškot a přelijte ho horkou pudinkovou směsí.

8) Rozmrazené jahody vložte do hrnce, přidejte vodu a přiveďte k varu. Poté přilijte želé, vypněte plyn a míchejte, dokud se želé zcela nerozpustí.

9. Na pudink položíme druhou vrstvu piškotu a jemně ji přitiskneme, pak navršíme jahodovou směs.

10. Povrch ozdobíme rozdrcenými oplatkami a dáme přes noc do chladničky.

VIDEO NÁVOD ZDE:

Přejeme Vám dobrou chuť.