Připravte si tento velmi chutný koláč s jahodovou a pomerančovou vrstvou. Dort chutná i těm nejvybíravějším jedlíkům. Nedávno jsem ho udělala babičce k jmeninám a všichni byli nadšení.
Co budeme potřebovat:
Piškot:
- 5 vajec
- 3/4 šálku cukru
- 3/4 šálku pšeničné mouky
- 1/4 šálku bramborové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
Pomerančová vrstva:
- 600 ml pomerančové šťávy
- 2 smetanové pudinky (každý 40 g)
- případně můžete dosladit
Jahodová vrstva:
- 800 g mražených jahod
- 0,5 šálku vody
- 2 želé libovolné chuti
Jak budeme postupovat:
1. Připravte piškot: ušlehejte bílky do tuha. Za stálého šlehání postupně přidáváme cukr – mícháme, dokud se zcela nerozpustí
2. Přidáváme postupně žloutky a pokračujeme v míchání, dokud se nespojí.
3. Přidáme prosáté mouky smíchané s práškem do pečiva a důkladně, ale jemně promícháme.
4. Nalijte piškot do formy vyložené papírem a pečte asi 15 minut při 180 °C (nahoru a dolů za pomoci ventilátoru).
5. Ve sklenici džusu rozmícháme pudinkový prášek
6. Zbytek džusu svaříme a pak pomalu přilijeme rozmíchaný pudink. Vařte na mírném ohni za intenzivního míchání, dokud nevznikne hladký, homogenní pudink.
7. Do formy vložte jeden piškot a přelijte ho horkou pudinkovou směsí.
8) Rozmrazené jahody vložte do hrnce, přidejte vodu a přiveďte k varu. Poté přilijte želé, vypněte plyn a míchejte, dokud se želé zcela nerozpustí.
9. Na pudink položíme druhou vrstvu piškotu a jemně ji přitiskneme, pak navršíme jahodovou směs.
10. Povrch ozdobíme rozdrcenými oplatkami a dáme přes noc do chladničky.
VIDEO NÁVOD ZDE:
Přejeme Vám dobrou chuť.