Plněné masové rolky v bramborové krustě (můžete použít jakoukoli náplň) a doplněné hranolky. Není to chutné jídlo? Užijte si ho s rodinou. Jeho příprava je velice snadná a rychlá. Zvládne ji každý.
Co budeme potřebovat:
- jedna velká cibule
- 350 g hub
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- 800 g vepřové plece (můžete použít jakýkoli druh masa, dokonce i kuřecí prsa)
- 4-5 brambor
- olej – na smažení
- 3 vejce
- mouka – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Cibuli nakrájejte na kostičky a za častého míchání ji osmahněte na malém množství oleje do měkka.
2. Nakrájejte houby na kousky a položte je na suchou pánev. Za častého míchání je vařte, dokud se z nich neodpaří všechna uvolněná tekutina.
3. K uvařeným houbám přidejte osmaženou cibuli (na oleji) a sůl podle chuti. Vše míchejte a smažte ještě 1 minutu.
4. Nechte nádivku vychladnout.
5. Maso nakrájejte na plátky silné asi 2 cm.
6. Každý plátek masa naklepejte paličkou na maso z obou stran. Pokud jsou velmi velké, rozkrojte je na polovinu.
7. Maso podle chuti osolte (z obou stran) a posypejte mletým černým pepřem (pouze na vnitřní straně budoucího závitku).
8. Každý plátek masa položte na pracovní desku. K jednomu z jeho kratších okrajů dejte lžíci nádivky. Poté ji srolujte do kompaktní ruličky.
9. Syrové brambory nastrouhejte na velkém struhadle. Přidejte k nim asi lžičku soli a dobře je promíchejte.
10. Vejce rozklepněte do hluboké mísy. Podle chuti osolte a vidličkou vyšlehejte dohladka.
11. Mouku nasypte do hluboké misky.
12. Každou rolku obalte v mouce a pak ji namočte do rozšlehaných vajec.
13. Na dlaň rozetřete tenkou vrstvu brambor a položte na ni připravenou rolku. Přikryjte ji několika dalšími nastrouhanými bramborami, které rozprostřete a přilepte po celé ploše.
14. Rolky v bramborové krustě smažte na pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova.
15. Poté je přendejte na plech vyložený alobalem.
16. Přikryjte plech hliníkovou fólií nebo víkem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C. a pečte je 35-40 minut.
Přejeme vám dobrou chuť.