Domů Recepty Patříte mezi milovníky čokolády? Vyzkoušejte tuto čokoládovou rolku

Patříte mezi milovníky čokolády? Vyzkoušejte tuto čokoládovou rolku

ZDROJretete-usoare.eu

Patříte mezi milovníky čokolády? Vyzkoušejte tuto čokoládovou rolku- Je chutná a dobře vypadá. Můžete ji ozdobit ovocem nebo krémem (podle chuti). Připravme si společně švýcarskou čokoládovou roládu!

Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 4 velká vejce (při pokojové teplotě)
  • 80 g cukru
  • jednu lžičku vanilkového extraktu
  • 40 ml mléka
  • 40 ml rafinovaného slunečnicového oleje
  • 90 g mouky
  • 4 g prášku do pečiva (1 čajová lžička)
  • jedna špetka mleté skořice
  • 30 g kakaového prášku

Na krém:

  • 60 g hořké čokolády + 4 lžíce smetany ke šlehání
  • 240 ml šlehačky (studené)
  • 70 g moučkového cukru

Ostatní: 1 lžička kakaového prášku


Jak budeme postupovat:

1. Připravte těsto: Pečlivě oddělte bílky a žloutky.

2. Bílky šlehejte mixérem na vysoké otáčky asi 5 minut, dokud se neobjeví tuhé špičky.

3. Žloutky a cukr šlehejte mixérem na vysoké otáčky, dokud nebudou nadýchané, vláčné a bělavé.

4. Do žloutkové směsi přidejte vanilkový extrakt, mléko a olej. Míchejte.

5. Přidejte prosátou mouku spolu s práškem do pečiva, kakaovým práškem a skořicí. Smíchejte dohladka.

Zdroj: retete-usoare.eu

6. Do těsta vmíchejte bílkovou pěnu a krouživými pohyby míchejte stěrkou směrem zdola nahoru.

Nepřehlédněte:
Recept na lahodné domácí BYLINKOVÉ MÁSLO s česnekem a citrónovou kůrou - za pár korun!

7. Plech vyložte vymaštěným pečicím papírem (my jsme použili obdélníkový plech o rozměrech 30 x 40 cm). Těsto rovnoměrně rozprostřete na plech. Několikrát na zásobník poklepejte.

8. Těsto pečte 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C. (zkuste troubu předehřát 15 minut před pečením).

9. Horké těsto vyklopíme na další kus pečicího papíru, který posypeme kakaovým práškem. Opatrně odstraňte papír, na kterém byla upečena.

10. Okamžitě ho pomocí pečicího papíru srolujte do rolády. Nechte vychladnout.

Zdroj: retete-usoare.eu

11. Připravte krém: Rozpusťte čokoládu se 4 lžícemi smetany ke šlehání v mikrovlnné troubě nebo na mírném ohni. Nechte mírně vychladnout.

12. Zbytek šlehačky (studené, právě vytažené z lednice) nalijte do vychlazené mísy (nechte ji 15 minut v lednici). Šlehejte mixérem, dokud se neobjeví tuhé špičky, a postupně přidávejte moučkový cukr.

13. Rozpuštěnou čokoládu vmíchejte do šlehačky. Mixujte mixérem na nízké otáčky, dokud nebude hladké.

14. Těsto rozválejte a potřete velkou vrstvou krému.

15. Poté je srolujte do kompaktního válečku.

16. Zabalte roládu do pečicího papíru a dejte ji asi na 60 minut do chladničky, aby ztuhla a ztuhla.

Nepřehlédněte:
Doporučujeme: Vynikající jablečný koláč s úžasnou chutí a lehkou přípravou

17. Poté je přendejte na talíř. Pokud chcete, můžete ho ozdobit krémem a nastrouhanou čokoládou.

Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme vám dobrou chuť!