Vynikající pečené brambory, které si každý zamiluje – skvělá příloha

Vynikající bramborový pokrm, který je velmi jednoduchý na přípravu, ale je hnědý, chutný a má křupavou kůrku.Tyto vynikající pečené brambory si zamiluje opravdu každý. Vyzkoušejte tuto novou přílohou co nejdříve.

Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg brambor (již oloupaných)
  • 1 cibule
  • 3 vejce
  • 1 lžička soli
  • 2 stroužky česneku
  • černý pepř – podle chuti
  • 1-2 lžíce škrobu
  • 40 ml oleje

Jak budeme postupovat:

1. Brambory nastrouhejte na velkém struhadle a cibuli na malém struhadle.

2. Přidejte prolisovaný česnek, sůl, černý pepř a vejce a všechny ingredience velmi dobře promíchejte.

  • Nedoporučujeme přidávat žádné další koření, aby se nezměnila chuť brambor.

3. Následně přidejte škrob a znovu promíchejte.

Zdroj: retete-usoare.eu

4. Formu vymažte 20 ml oleje, přeneste do ní brambory, zarovnejte povrch, nalijte zbylých 20 ml oleje a rovnoměrně rozetřete štětcem. Brambory tak získají zlatavou barvu.

5. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 50-60 minut.

Pokud chcete brambory zbavit tekutiny, přidejte 100 ml smetany na vaření. Případně můžete cibuli nejprve zpěnit a pak ji přidat k bramborám.

Zdroj: retete-usoare.eu

Brambory podávejte buď samotné, nebo jako přílohu k masovým pokrmům. Jsou vynikající teplé i studené.

Přejeme vám dobrou chuť!