Rádi byste si odpolední kávu zpříjemnili nějakou chutnou tečkou? V tom případě tu jste na správném místě! Dnes si společně přichystáme nepečenou bábovku s ovocem a smetanou. Dobře si tento recept uložte, jsem totiž přesvědčen, že jej rozhodně neděláte naposledy! Díky přiloženému foto receptu a video návodu je příprava této ovocné, nepečené dobroty velice snadná. Jelikož se však ale jedná o nepečený dezert, je zapotřebí aby nám dort po dokončení pobyl nějakou tu chvilku v lednici, kde nám hezky ztuhne.
Už se vám začínají sbíhat sliny? Nasaďte si tedy kuchařskou čepici, vezměte vařečku do ruky a pojďme si společně přichystat ten nejlepší ovocný, nepečený dort se smetanou!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto domácí donuty!
Výborný recept na nepečenou bábovku:
Co budeme potřebovat:
- 1 banán
- 2 ks kiwi
- 6-8 jahod
- půl manga
- borůvky
- 800 g zakysané smetany
- 180 g cukru
- 100 ml vody
- 30 g želatiny
- lžičku van. esence
- 30 g mandlí
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si připravíme bábovkovou formu. Do ní naneseme všechno naše ovoce.
2) Smícháme si želatinu s vodou a promícháme.
3) V dalším kroku si smetanu s vanilkovou esenci a cukrem. Důkladně promícháme.
4) Želatinovou směs si na mírném plamenu rozpustíme.
5) Horkou rozpuštěnou želatinu si opatrně přimícháme do smetanové směsi.
6) Smetanou směs naneseme no ovoce do naší bábovkové formy.
7) Překryjeme potravinářskou folií a umístíme do lednice na 2-3 hodiny
8) Jakmile nám dort ztuhne tak jej dozdobíme karamelem a mandlemi.
VIDEO NÁVOD NA NEPEČENOU BÁBOVKU:
https://www.youtube.com/watch?v=T0i9UbuwspE