Pokud patříte mezi milovníky dezertů z listového těsta a jste po vánocích přejedeni všeho toho sladkého cukroví, pak pro vás možná máme řešení! Dnes si společně přichystáme vynikající mleté maso v listovém těstíčku. Jedná se tedy o slanou dobrotu! Příprava je velice snadná a časově nenáročná! Je to především díky přiloženému foto receptu a video návodu. Tyto slané masové růže jsou díky své struktuře skvělým tipem na pohoštění na oslavy a večírky!
Oslovili jsme vás touto slanou dobrotou? Nasaďte si tedy kuchařskou čepici, vezměte vařečku do ruky a pojďme si společně přichystat tyto vynikající “masové růže” z listového těsta a mletého masa!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento slaný věnec!
Výborný recept na mleté maso v těstíčku:
Co budeme potřebovat:
- 600 g listového těsta
- 500 g mletého masa
- 1 ks cibule
- špetku soli
- špetku pepře
- 20 ml vody
- 100 g mozzarelly
- 1 vejce (na pomazání)
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si plát listového těsta nařežeme na 6 stejných částí.
2) V dalším kroku si smícháme mleté maso, sůl, pepř, cibuli a vodu. Důkladně promícháme a vypracujeme si takové menší masové koule/placky.
3) Tyto masové koule si umístíme na jednotlivé pláty listového těsta. Navrch přidáme mozzarellu.
4) Nyní takto jednoduše přeložíme rohy a důkladně je uhladíme aby nám maso nevypadlo ven.
5) Naše bochánky naskládáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Následně je potřeme vejcem.
6) Pomocí nůžek či nože si vrch našich bulek takto jednoduše nařízneme a vytvoříme si takovouto růži.
7) Pečeme při 180 stupních zhruba 40 minut.