Domů Recepty Malinový oblak – velmi chutný dezert, který si každý zamiluje

Malinový oblak – velmi chutný dezert, který si každý zamiluje

ZDROJprostyprzepisna.pl

Myslím, že malinový oblak je již klasika. Je tak lahodná, že chutná téměř každému, kdo ji ochutná. Základní recept jsem mírně upravila a přidala to, co mám ráda – nadýchaný piškot místo křehkého. Když ho peču doma, zmizí během chvilky – zkuste to sami.

malinový oblak – můj způsob
Zdroj: prostyprzepisna.pl

Co budeme potřebovat:

podnos 24 x 24 cm

Na piškot:

  • 3 vejce
  • 0,5 šálku pšeničné mouky
  • 0,5 sklenice cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva

MALINOVÝ KRÉM:

  • 3 malinová želé (každé na 500 ml)
  • 2 plechovky zavařených malin (každá 400 g)

KRÉM:

  • 660 ml 30% krému
  • 250 g sýra mascarpone
  • 0,5 šálku cukru

SNÍH:

  • 3 vaječné bílky
  • 150 g cukru
  • 2 lžíce bramborového škrobu

Jak budeme postupovat:

1. Bílky vyšlehejte do tuhé pěny. Přidejte cukr a míchejte, dokud se zcela nerozpustí.

2. Postupně přidejte žloutky a krátce promíchejte.

3. Do těsta nasypte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně promíchejte.

4. Těsto přeneste do formy vyložené papírem a vložte na 15 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

5. Vylijte tekutinu z ovoce (tím se chuť želé ještě zvýrazní. V případě potřeby přidejte vodu – měly by být 3 šálky tekutiny) a nalijte do hrnce, přiveďte k varu a poté přilijte želé a důkladně promíchejte, aby se netvořily hrudky. Odstavte a nechte vychladnout; želé tak získá ještě intenzivnější chuť.

Nepřehlédněte:
Vyzkoušejte tento hrnkový tvarohový koláč s úžasnou chutí a jednoduchou přípravou
Zdroj: prostyprzepisna.pl

6. Přidejte ovoce do vychladlého želé a promíchejte.

7. Lžící naneste malinovou směs na piškot a dejte do chladničky.

8. Bílky ušlehejte do tuha a postupně přidávejte cukr. Šlehejte, dokud se nevytvoří lesklá pěna.

9. Nakonec přidejte škrob a krátce promíchejte.

10. Pusinky dejte na velký plech (přibližně o velikosti dortu) a vložte je na 60 minut do trouby předehřáté na 140 °C. Po vypnutí trouby nechte pusinky 20-30 minut vychladnout.

11. Smetanu ušlehejte do tuha, přidejte cukr a krátce promíchejte. Přidejte mascarpone a znovu promíchejte.

12. Dort potřete smetanovou směsí a navrch dejte pusinky. Celé to dejte do lednice – nejlépe přes noc.

malinový oblak – můj způsob
Zdroj: prostyprzepisna.pl

VIDEO NÁVOD: