Kuřecí křídla s pečenou rýží. Přestože jsou ingredience neuvěřitelně jednoduché, chuť tohoto pokrmu je výjimečná. Zkuste si ji připravit a přesvědčte se sami! Je to opravdu jednoduché!
Co budeme potřebovat:
- 10 kuřecích křídel
- 75 ml sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- jedna čajová lžička 4-6% jablečného octa
- 6 lžic oleje
- 2 lžíce pálivé omáčky (chilli, rajčatové atd.)
- 2 mrkve
- 1 velká cibule
- 1 sklenice rýže
- mletý černý pepř – podle chuti
- 10 bobulí goji
- 200 ml kuřecího vývaru
- 25 ml 10% smetany na vaření
Jak budeme postupovat:
1. Kuřecí křídla omyjte a osušte. Odstraňte ostré hroty a odřízněte je v příslušném místě. Vložte je do hluboké mísy.
2. Přidejte 50 ml sójové omáčky, cukr, jablečný ocet, 1 lžíci oleje a pálivou omáčku. Velmi dobře promíchejte.
3. Zakryjte mísu potravinovou fólií a dejte do chladničky. Kuřecí křídla nechte marinovat 60 minut.
4. Rýži uvařte v mírně osolené vodě do poloměkka. Poté je přendejte do cedníku, abyste z nich scedili vodu a nechali je vychladnout.
5. Cibuli nakrájejte na kostičky a mrkev nastrouhejte na velkém struhadle. Smažte je na pánvi s 5 lžícemi rozehřátého oleje na mírném ohni do měkka.
6. Do pánve přidejte polorozvařenou rýži. Vše míchejte a smažte další 1-2 minuty, dokud rýže neprosákne olejem na pánvi a nezíská žlutavý nádech.
7. Na závěr přidejte kopr nebo bobule goji a mletý černý pepř podle chuti. Míchejte. V případě potřeby podle chuti dosolte.
8. Směs přeneste do hluboké pánve a rovnoměrně ji rozetřete.
9. Zalijte ji kuřecím vývarem.
10. Kuřecí křídla vyjměte z marinády (ponechte si ji, protože ji budete potřebovat později) a položte je na talíř.
11. Smíchejte 25 ml sójové omáčky a 25 ml smetany na vaření. Touto směsí pomažte křídla.
12. Připravená křídla položte na povrch rýže v pánvi. Posypte je podle chuti mletým černým pepřem a potřete je marinádou pomocí silikonového štětce.
13. Vložte pánev do trouby předehřáté na 200 °C. a pečte 30 minut. Poté snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 15 minut, přičemž je třikrát (každých 5 minut) potřete marinádou pomocí silikonového štětce.
14. Vyjměte plech z trouby a nechte pokrm mírně vychladnout.
Přejeme vám dobrou chuť!