Recept na šťavnatý babiččin tvarohový koláč – vyzkoušejte ho

Krok za krokem vám představíme skvělý recept na šťavnatý babiččin tvarohový koláč. Ať už si odpolední kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v tohoto podobě chutného dezertu ocení všichni.

Zdroj: coolinarika.com

Co budeme potřebovat:

  • 1 šálek (250 ml) hrubého cukru
  • 5 ks žloutků
  • 1 šálek oleje
  • 1 šálek mléka
  • 2 šálky polohrubé mouky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balení prášku do pečiva
  • špetka soli

Pro náplň:

  • 800 g tvarohu
  • 250 g krupicového cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 1 citron – použijte kůru
  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 5 vaječných bílků

Jak budeme postupovat:

  1. V míse smíchejte všechny “suché” přísady. V jiné míse vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny, přidejte mléko a olej a nakonec smíchané “suché” ingredience.
  2. Polovinu těsta smíchejte a nalijte na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech (30 x 40 cm). Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů. Zatímco se peče jedna polovina těsta, připravte náplň.
  3. Bílky ušlehejte do tuha. V jiné míse smíchejte všechny ostatní přísady a vidličkou opatrně vmíchejte ušlehanou smetanu.
  4. Když je náplň hotová, vyjměte těsto z trouby, opatrně na něj navrstvěte náplň a přelijte druhou polovinou těsta. Pečte dalších 30 minut a zkontrolujte párátkem.
  5. Upečený koláč vyjměte, nechte vychladnout ve formě a před podáváním posypte moučkovým cukrem.