Vynikající pečené mleté maso se sýrem – chutný recept

Pokud nevíte, co připravit k obědu, vyzkoušejte tento recept na vynikající pečené mleté maso se sýrem. Získáte lahodný pokrm podle chuti celé rodiny. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd.

vynikající pečené mleté maso se sýrem – chutný recept
Zdroj: gatitul.ro

Co budeme potřebovat:

  • 4 velké brambory, 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla, 500 g hovězího masa
  • 1 cibule, 1 stroužek česneku, 250 g strouhaného sýru čedar
  • 4 feferonky, 2 rajčata, 1 lžička papriky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička soli, 1 lžička kmínu

Jak budeme postupovat:

1) Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Rozložte je na plech, potřete 2 lžícemi olivového oleje a posypte solí. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 minut.

2) Zbylé máslo a olivový olej dejte na pánev na sporák. Poté, co se máslo rozpustí a olej je rozpálený, přidáme mleté maso a necháme opékat, dokud nezmění barvu.

vynikající pečené mleté maso se sýrem – chutný recept
Zdroj: gatitul.ro

3) Přidejte rajčatový protlak, nakrájená rajčata a najemno nakrájenou papriku. Když rajčata pustí šťávu a paprika změkne, zapneme sporák na mírný oheň a přidáme papriku a kmín. Pánev přikryjeme pokličkou a necháme na sporáku dalších 5-6 minut.

4) Pánev, ve které budete tento recept připravovat, vymažte trochou másla nebo oleje. Na dno plechu dejte polovinu brambor, navrch přidejte směs z mletého masa a rovnoměrně rozetřete. Na maso položte zbývající brambory a posypte sýrem.

5) Plech vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 17-18 minut. Vyjměte směs z trouby, když je sýr dobře opečený.

vynikající pečené mleté maso se sýrem – chutný recept
Zdroj: gatitul.ro