Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na velmi chutný dezert PÍSEČNÁ BOUŘE. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě tohoto koláče ocení všichni.
Recept na velmi chutný dezert PÍSEČNÁ BOUŘE:
Co budeme potřebovat:
- 1 balíček sušenek (400 g)
KRÉM:
- 1 šálek mléka
- 1/4 šálku moučkového cukru
- 260 g měkkého másla
- 2 šálky sušeného mléka
- 400 g nutelly
- 150 g vlašských/lískových ořechů
Navrch:
- 100 g bílé čokolády
- 100 g másla
Jak budeme postupovat:
1. Ořechy opražíme na suché pánvi, poté je dáme na utěrku a zbavíme slupky.
2. Mléko s cukrem zahřejte tak, aby se cukr úplně rozpustil a poté jej zchlaďte.
3. Důkladně promíchejte měkké máslo.
4. Do rozmačkaného másla postupně a střídavě přidávejte vychladlé mléko a sušené mléko. Míchejte, dokud nevznikne hladký, jednotný krém.
5. Na dno pečícího plechu pokrytého papírem položte vrstvu sušenek.
6. Poté rozetřete polovinu krému a přidejte další vrstvu sušenek.
7. Do zbytku smetany přidejte Nutellu a důkladně promíchejte.
8. Vsypte drcené ořechy a lžící vmíchejte smetanu.
9. Hotový čokoládový krém rozetřeme na sušenky.
10. Uspořádejte poslední vrstvu sušenek.
11. Připravte světlou polevu: v kastrůlku rozpusťte máslo, přidejte nalámanou čokoládu a na mírném ohni zahřívejte, dokud nevznikne hladká stejnoměrná poleva.
12. Sušenky ještě teplé potřeme polevou. Dort můžete navíc ozdobit tmavou polevou.
VIDEO NÁVOD:
Doporučujeme také vyzkoušet: Neskutečně výborný čokoládový zákusek s chutným krém