Hledáte vydatnou a teplou snídani, rychlý oběd nebo lehkou večeři? Vyzkoušejte náš recept na lahodnou bramborovou frittatu! Frittata je oblíbené italské jídlo, které se může jíst ráno, v poledne i večer, teplé i studené, s chlebem, se salátem nebo jen tak. Je to skvělý způsob, jak využít zbytky z předchozího dne nebo zlikvidovat zásoby v lednici. Naše bramborovo-slaninová frittata vás určitě zaujme. Pojďme na to!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Bramborovo-slaninová frittata
Co budeme potřebovat:
- 2 PL olivový olej
- 70 g oravská slanina
- 1 ks velká cibule
- 3 ks střední brambory
- 6 ks vejce
- 50 g parmazán
- podle chuti sůl, mletý černý pepř, mletá sladká paprika
Jak budeme postupovat:
- V litinové pánvi rozehřejte olej.
- Přidejte nakrájenou slaninu a osmažte ji.
- Pak přidejte cibuli nakrájenou na tenké proužky a osmažte ji dozlatova.
- Nakonec přidejte brambory nakrájené na tenké plátky nebo malé kostičky a vše společně smažte na středním plameni asi 10 minut.
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Mezitím v míse rozšlehejte vejce s nastrouhaným parmazánem. Lehce osolte a opepřete a přidejte trochu papriky.
- Vejce nalijte na brambory a slaninu v pánvi a vložte pánev do předehřáté trouby na přibližně 30 minut.
- Frittatu ozdobte nasekanou petrželkou, nechte ji asi 10 minut vychladnout přímo na pánvi, pak ji nakrájejte na trojúhelníky a podávejte.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento inspirativní recept na bramborovo-slaninovou frittatu zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Vyzkoušejte také recept na delikátní kefírové placky plněné šunkou a sýrem – Inspirace na snídani či večeři!