Tříbarevné vanilkovo-čokoládové řezy s luxusní chutí hotové za 20 minut!

Vyzkoušejte tyto tříbarevné vanilkovo-čokoládové řezy. Může se zdát, že příprava tohoto dezertu je velmi náročná. To však není pravda. Naopak. Samotná příprava, nepočítaje pečení a chlazení, nezabere ani 20 minut. Zkušené hospodyňky dobře vědí, že tyto dezerty mají jednu velkou výhodu. Fáze chlazení totiž vždy ušetří spoustu času, který lze věnovat rodině nebo jiným povinnostem.

Zdroj: miremirc.ro

Vaše děti si zamilují zejména vanilkovo-čokoládové řezy. Na pultech není žádná chutnější pochoutka pro vaše nejmenší.


Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 3 vejce
  • 4 lžíce cukru
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva

Bílý krém:

  • 3 vejce
  • 150 g cukru
  • 1 malý jogurt Cremosso (lze nahradit jakýmkoli krémovým jogurtem)
  • 1 vanilkový dezert Danette (opět lze nahradit libovolným vanilkovým pudinkem)
  • 150 g bílé čokolády
  • 300 ml smetany
  • 30 g želatiny
  • 200 ml vody

Tmavý krém:

  • 3 vejce
  • 150 g cukru
  • 1 malý jogurt Cremosso (lze nahradit jakýmkoli krémovým jogurtem)
  • 1 čokoládový dezert Danette (lze nahradit jakýmkoli čokoládovým pudinkem)
  • 150 g hořké čokolády
  • 300 ml smetany
  • 30 g želatiny
  • 200 ml vody

Na polevu:

  • Plnotučná mléčná čokoláda
  • Celá bílá čokoláda

Jak budeme postupovat:

1) Z bílků ušleháme tuhou šlehačku. Poté vyšlehejte cukr se žloutky. Přidejte zbývající přísady a vyšlehejte těsto, do kterého nakonec opatrně vmíchejte ušlehaný sníh z bílků. Těsto dejte na plech vyložený pečicím papírem. Před vložením papíru vyložte celou formu po okrajích potravinářskou fólií. S dezertem se pak bude lépe manipulovat. Pečte podle zkušeností s troubou a vyzkoušejte špejlí.

2)Hotový koláč nechte vychladnout.

3) Nyní si připravte lehký krém. Rozpusťte želatinu ve 200 ml studené vody. Vyšlehejte smetanu. Z bílků a cukru ušlehejte tuhý krém. Poté smíchejte jogurt Cremosso, vanilkový dezert Danette a bílou čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni. Promíchejte, přidejte šlehačku a nakonec opatrně vmíchejte smetanu. Nakonec přidejte 2-3 lžíce smetany k želatině, dobře promíchejte a přidejte zbytek smetany.

4) Na dort ihned navrstvěte krém a přikryjte jej potravinovou fólií.

5) Tmavý krém uložte do chladničky a připravte stejným způsobem.

6) Rozpusťte želatinu ve 200 ml studené vody. Vyšlehejte smetanu. Z bílků a cukru ušlehejte tuhý krém. Poté smíchejte jogurt Cremosso, čokoládový dezert Danette a hořkou čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni. Promíchejte, přidejte šlehačku a nakonec opatrně vmíchejte smetanu. Nakonec přidejte 2-3 lžíce smetany k želatině, dobře promíchejte a přidejte zbytek smetany.

7) Vyjměte dezert z lednice a na světlou vrstvu naneste tmavý krém. Pěkně ji vyhlaďte. V této fázi uložte dort na 5 hodin do chladničky. Teprve potom udělejte polevu. Záleží jen na vás, jaký dekor zvolíte. V tomto případě jsme rozpustili bílou čokoládu a rozetřeli ji po celé ploše tmavého krému.

8) Poté jsme rozpustili hořkou čokoládu a lžičkou z ní vytvořili mřížku. Můžete si také vybrat nepravidelné vzory.