Delikátní jablečný koláč se smetanou – Zvládne jej připravit téměř každý!

Pokud patříte do skupiny milovníků jablečných dezertů, pak jste tu na správném místě! Dnes si společně přichystáme jablečný koláč se zakysanou smetanou.

Známe to všichni, hosté za dveřmi a my nemáme nic na stůl. Právě proto jsme si pro vás dnes přichystali dezert, který je časově nenáročný a budete ho mít připravený za pár desítek minut. Spojení jablek se zakysanou smetanou je silně návykové a první sousto vás přenese do říše blaha. Proto si tento recept dobře zapamatujte, neděláte ho naposled! Nalákali jsme vás? Pojďme si tedy společně přichystat tento jablečný koláč

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Jablečný koláč se zakysanou smetanou
Zdroj: Bidista.com

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento tvarohový dezert!


Výborný recept na jablečný koláč se smetanou:

Co budeme potřebovat

těsto:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 230 g másla
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 230 g zakysané smetany
  • půl hrnku cukru
  • 2 lžíce škrobu

náplň:

  • 5 ks jablek
  • 1 citron
  • 1 šálek cukru

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si smícháme všechny ingredience určené na těsto. Důkladně promícháme a vypracujeme si hladké těsto, z kterého si oddělíme zhruba 1/3, tu vložíme do mrazáku. Zbylé 2/3 umístíme do lednice.

2) Dále si umyjeme, oloupeme a nastrouháme jablka. Přidáme citronovou šťávu a cukr.

3) Zhruba po 30 minutách vyndáme obě těsta. Větší těsto umístíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Na těsto rovnoměrně rozetřeme jablečnou směs a přikryjeme menším plátem těsta.

4) Pečeme při 180 stupních do zlatova. Po vyndání a vychladnutí přizdobíme moučkovým cukrem.