Lískové oříšky, kakao a čokoláda – domácí nutella!

Nutella – sladká pochoutka, která se stala základem našeho nákupního seznamu. Co ale dělat, když vám dochází zásoby sladkostí? Proto přicházejí na řadu domácí varianty! Připravte si tedy domácí Nutellu, jejíž výroba je opravdu snadná!

lískovce, kakao a čokoláda – domácí nutella!
Zdroj: femina.fr
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Domácí nutella

Co budeme potřebovat:
  • 100 g kvalitní hořká čokoláda
  • 100 g mléčná čokoláda
  • 100 g lískové oříšky
  • 1 PL kakao
  • 2 PL moučkový cukr
  • 2 KL vanilkový extrakt
  • 1 PL slunečnicový olej
  • špetka sůl


Jak budeme postupovat:

  • Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
  • Lískové oříšky upečte v troubě a otřepejte je v utěrce nebo uzavíratelné nádobě, abyste je zbavili slupek.
  • Lískové oříšky rozmixujte na jemnou kaši, přidejte ostatní ingredience a znovu rozmixujte, dokud vám nevznikne ideální hmota. Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento inspirativní recept na domácí nutellu i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na božské, nepečené tiramisu kuličky obalované v kakau, které zmizí dříve, než je stihnete položit na stůl.