Pokud patříte do skupiny milovníků ovocných dezertů, pak je tento recept přesně pro vás! Dnes si společně přichystáme výborný švestkový koláč s vanilkovým krémem a také zakysanou smetanou. Příprava je velice snadná a časově nenáročná. Díky tomu se tak hodí jako skvělé pohoštění pro případnou návštěvu. Spojení švestek, pudinku a zakysané smetany je prostě božské! Dobře si tedy tento recept uložte, rozhodně jej neděláte naposledy!
Už se vám začínají sbíhat sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento výborný švestkový koláč s vanilkovým krémem a smetanou!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento tvarohový dezert!
Výborný recept na švestkový koláč s krémem:
Co budeme potřebovat:
těsto:
- 300 g polohrubé mouky
- 150 g másla
- 3 lžíce cukru
- 1 pytlík prášku na pečení
- 2 žloutky
- 1 lžíce smetany
- špetku soli
náplň:
- 3 žloutky
- 5 bílků
- 1 pytlík pudinku
- 500 ml zakysané smetany
- 4 lžíce cukru
- 1 kg švestek
- skořice
- 5 lžic krupice
Jak postupovat:
1) Začneme těstem. Smícháme si mouku, cukr, prášek na pečení, sůl a také máslo, které se v něm rozetře. Přidáme žloutky se zakysanou smetanou a hněteme.
2) Těsto si vyválíme na tloušťku zhruba půl centimetru a vložíme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem. Poté si těsto posypeme 2 lžícemi krupice a naskládáme švestky nakrájené na půlky (bez pecek). Posypeme skořicí a 3 lžícemi krupice.
3) Pokračujeme náplní. Umícháme si vaječné bílky s cukrem do hladka. V druhé misce si smícháme žloutky a uvařený pudink. Směs si promícháme a přidáme zakysanou smetanu. Nakonec smícháme obě směsi dohromady.
4) Směs, kterou jsme vytvořili nalijeme na švestky a uhladíme. Pečeme při 170-180 stupních zhruba 30-35 minut.