Rychlá chuťovka k dobře vychlazenému pivu – Klobásové rolky

Když si večer vyrazíte s přáteli, odložte dietu a nabídněte jim něco, čemu nikdo neodolá. Co třeba klobásové rolky zabalené v listovém těstě s kapkou pikantní hořčice? Je to velmi snadný předkrm, který se skvěle hodí ke sklenici piva.

rychlá chuťovka k dobře vychlazenému pivu – klobásové rolky
Zdroj: cocinarico.es
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Klobásové rolky

Co budeme potřebovat:
  • 1 balíček listové těsto
  • 2 ks uzená klobása
  • 2 PL francouzská hořčice
  • 1 ks vejce
  • sezamová semínka, mák nebo kmín


Jak budeme postupovat:

  • Troubu předehřejte na 180 °C.
  • Listové těsto rozválejte a příčně rozkrojte na dva obdélníky. Pokud máte mražené těsto, nechte ho rozmrazit, rozdělte ho na dvě části a každou rozválejte na obdélník.
  • Plátky potřete hořčicí – nejlépe silnou francouzskou.
  • Do každého plátku zabalte klobásu a klobásové rolky položte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Povrch potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamem, mákem nebo kmínem.
  • Rohlíky pečte asi 20 až 25 minut nebo dokud nejsou na povrchu krásně zlatavé.
  • Po upečení je nechte mírně vychladnout a poté je ostrým nožem nakrájejte na přibližně 2 cm silná kolečka.
  • Nejlépe chutnají se sklenicí vychlazeného piva.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na klobásové rolky zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Pečené brambory plněné sýrem, klobásou a slaninou – skvělá rychlá chuťovka!