Krůtí prsa s žampionovo-sýrovou omáčkou a gnocchi

Krok za krokem vám představíme skvělý recept na krůtí prsa s žampionovo-sýrovou omáčkou a gnocchi. Za recept děkujeme Martině. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

krůtí prsa s žampionovo-sýrovou omáčkou a gnocchi
Zdroj: Martina Hančlová

Recept na krůtí prsa s žampionovo-sýrovou omáčkou a gnocchi:

Co budeme potřebovat:

  • gnocchi
  • 400 g krůtích prsou
  • grilovací koření s bylinkami
  • sůl, pepř
  • bramborový škrob
  • slunečnicový olej

Omáčka:

  • 200 g žampionů
  • 2,5 lžíce másla
  • jarní cibulka
  • pepř, drcený kmín
  • koření (na grilovaný sýr)
  • 1 obdélníček sýra Apetito
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1 lžička plnotučné hořčice

Jak budeme postupovat:

1) Krůtí maso nakrájíme na kousky, přidáme koření (dle chuti), sůl, pepř, slunečnicový olej, bramborový škrob a dobře promícháme. Dáme do lednice a necháme odležet (klidně i den).

2) Rozpálíme pánev a maso na ní osmahneme, oddělujeme jednotlivé kousky, protože mají tendenci se spojovat. Restujeme.

3) V menším hrnci rozpustíme máslo, na něm osmažíme na plátky nakrájené žampiony, dále přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, mletý pepř, drcený kmín, koření dle chuti (nebojte se experimentovat), se solí opatrně … zasypeme menší lžící mouky … po chvíli zalijeme horkou vodou a necháme mírně provařovat.

4) Po deseti minutách přidáme sýr Apetito a necháme rozpustit. Nakonec zalejeme smetanou na vaření smíchanou s plnotučnou hořčicí. Dochutíme. 

Gnocchi nevařím … dám je na rozpálenou pánev s trochou oleje a ke konci opékání malinko osolím. Přejeme Vám dobrou chuť.