Domů Recepty Nepečená roláda ve stylu Tiramisu: chutná ještě lépe než z cukrárny!

Nepečená roláda ve stylu Tiramisu: chutná ještě lépe než z cukrárny!

ZDROJRetete-Usoare.eu

Dnes jsme pro vás připravili skvělý recept na chutnou roládu ve stylu milovaného Tiramisu, kterou si všichni hosté určitě zamilují!

Nepečená tiramisu roláda
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Nepečená tiramisu roláda

Co budeme potřebovat:

  • 30 cukrářských sušenek
  • 300 ml rozpustné slazené kávy
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml smetany ke šlehání s nejméně 30 % tuku
  • 100 g cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 špetky soli
  • kakao na ozdobu
  • rum (nepovinné)


Jak budeme postupovat:

  • Ingredience by měly být vychlazené z lednice. V hluboké míse vyšlehejte mascarpone s cukrem, vanilkovým extraktem a špetkou soli elektrickým šlehačem.
  • Když získáte hladký a nadýchaný krém, přidejte druhou špetku soli a vmíchejte část vychlazené smetany. Za stálého šlehání přidejte zbytek šlehačky a šlehejte na nejvyšší rychlost, dokud se po vytažení šlehače nevytvoří pevné špičky.
  • Hotový krém dejte na chvíli do lednice a začněte připravovat piškotový základ na roládu.
  • Na stůl položte velký obdélník pečicího papíru. V misce připravte vychlazenou kávu, kterou podle chuti oslaďte, případně přidejte rum podle chuti.
  • Vezměte sušenky jednu po druhé a každou velmi krátce ponořte do kávy. Cukrem obalenou stranu položte na plech.
  • Tímto způsobem sestavte sušenky na dno rolády. Měly by to být tři řady sušenek o šířce deseti kusů.
Nepřehlédněte:
Nepečený ovocný dort s jemným jogurtovým krémem a sušenkami
Nepečená tiramisu roláda
Zdroj: retete-usoare.eu
  • Na obdélník sušenek rozetřete asi dvě třetiny připraveného krému v rovnoměrné vrstvě. Aby krém při rolování nevytékal z rolády, nechte malý kousek po stranách a také na straně, kde budete roládu dotáčet. Přibližně centimetr je zcela dostačující.
  • Do jemného sítka nasypte trochu kakaa a posypte jím celý povrch krému. Poté roládu srolujte pomocí pečicího papíru. Ujistěte se, že je role dostatečně utažena, aby se nerozvinula.
Nepečená tiramisu roláda
Zdroj: retete-usoare.eu
Nepečená tiramisu roláda
Zdroj: retete-usoare.eu
  • Hotovou roládu pevně zabalte do pečicího papíru a konce svažte provázkem. Tím zajistíte, že se papír nerozvíjí. Balíček dejte do lednice ztuhnout.
Nepečená tiramisu roláda
Zdroj: retete-usoare.eu
  • Nechte přes noc v chladničce nebo min. 3 hodiny.
  • Rozbalenou roládu vyjměte z papíru na tác a potřete ji polovinou zbývajícího krému. Vzor, který vidíte na povrchu rolády na fotografiích, byl vytvořen obyčejnou vidličkou.
Nepečená tiramisu roláda
Zdroj: retete-usoare.eu
Nepečená tiramisu roláda
Zdroj: retete-usoare.eu
  • Zbytek krému dejte do zdobicího sáčku s obyčejnou špičkou a ozdobte roládu polovinou krému. Poté vše posypeme lehkou vrstvou kakaa a nakonec ozdobíme zbylým bílým krémem.
Nepečená tiramisu roláda
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na nepečenou tiramisu roládu i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na KARAMELOVÉ VĚTRNÍKY, které chutnají lépe, než ty z cukrárny.