Super rychlá večeře: Bramborová pánev s párky a volským okem

V jednoduchosti je krása! To platí i pro toto úžasně rychlé jídlo, které budete mít hotové za půl hodiny a v rodině nenajdete nikoho, komu by nechutnalo. Pojďme na to – bramborová pánev s párky a volským okem!

super rychlá večeře: bramborová pánev s párky a volským okem
Zdroj: koch-mit.de
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Bramborová pánev s párky a volským okem

Co budeme potřebovat:
  • 1200 g brambory
  • 8 ks párky nebo klobása
  • 120 g tvrdý sýr
  • 4 ks vejce
  • 1 ks jarní cibulka (svazek)
  • olej, sůl, pepř, kmín, majoránka


Jak budeme postupovat:

  • Brambory očistěte, nakrájejte na kostičky a uvařte v osolené vodě.
  • Mezitím nakrájejte párky na kolečka, nastrouhejte sýr a nakrájejte jarní cibulku. Trochu cibulky dejte stranou na závěrečnou ozdobu pánve.
  • Po 10 minutách vaření brambory slijte a nechte je odkapat.
  • Na pánvi rozehřejte olej (velikost pánve zvolte podle počtu porcí) a přidejte brambory. Přidejte kmín, pepř a trochu soli a smažte na prudkém ohni, dokud brambory nezískají zlatohnědou kůrku a nejsou zvenku křupavé.
  • Poté snižte teplotu na polovinu a přidejte klobásy a cibuli. Smažte asi tři minuty a dochuťte majoránkou.
  • Nakonec do pánve rozklepněte vejce a už nemíchejte. Když bílky ztuhnou, stáhněte je z ohně a posypte strouhaným sýrem a nasekanou pažitkou.
  • Podávejte přímo na pánvi, ideálně s nakládanou zeleninou – okurkami, červenou řepou nebo zelím.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní recept na bramborovou pánev zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Doporučujeme také Zapečené brambory s párky a zeleninou – Tip na rychlou a levnou večeři!