Pomerančové tiramisu ve sklenici – na první pohled vás zaujmou, po ochutnání získají!

Na první pohled vás zaujmou, po ochutnání si vás získají – božské pomerančové tiramisu ve sklenici. Snadná příprava s dokonale sladkým výsledkem! Jdeme na to!

pomerančové tiramisu ve sklenici – na první pohled vás zaujmou, po ochutnání získají!
Zdroj: cuisineaz.com
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Pomerančové tiramisu ve sklenici

Co budeme potřebovat:

  • 200 g dlouhé cukrářské sušenky
  • 15 cl káva
  • mletá skořice
  • 200 ml smetana ke šlehání
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 250 g mascarpone
  • 250 g měkký tvaroh
  • 3 PL pomerančový likér
  • kůra z 1/2 pomeranče
  • 1,5 PL moučkový cukr
  • 100 g hořká čokoláda


Jak budeme postupovat:

  • Piškoty rozdrtíme, přimícháme k nim špetku mleté ​​skořice a přilijeme kávu. Smetanu ke šlehání vyšleháme s vanilkovým cukrem.
  • Do misky dáme mascarpone, tvaroh, pomerančový likér, pomerančovou kůru a moučkový cukr. Vše spolu dobře promícháme. Potom lehce do krému zamícháme šlehačku.
  • Připravíme si 4 dezertní sklenice, do kterých vrstvíme piškoty, krém a nastrouhanou hořkou čokoládu. Dezert vždy zakončujeme čokoládovou vrstvou.
  • Nakonec ozdobíme pomerančovou kůrou a dáme alespoň na hodinu do chladničky.
  • Náš tip – můžete použít i hořkou čokoládu s pomerančovou příchutí.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na pomerančové tiramisu i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na Fantastický čokoládový dort bez pečení hotový za 30 minut – Zamilujete si tento dezert už po prvním ochutnání!