Na první pohled vás zaujmou, po ochutnání si vás získají – božské pomerančové tiramisu ve sklenici. Snadná příprava s dokonale sladkým výsledkem! Jdeme na to!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pomerančové tiramisu ve sklenici
Co budeme potřebovat:
- 200 g dlouhé cukrářské sušenky
- 15 cl káva
- mletá skořice
- 200 ml smetana ke šlehání
- 1 balíček vanilkový cukr
- 250 g mascarpone
- 250 g měkký tvaroh
- 3 PL pomerančový likér
- kůra z 1/2 pomeranče
- 1,5 PL moučkový cukr
- 100 g hořká čokoláda
Jak budeme postupovat:
- Piškoty rozdrtíme, přimícháme k nim špetku mleté skořice a přilijeme kávu. Smetanu ke šlehání vyšleháme s vanilkovým cukrem.
- Do misky dáme mascarpone, tvaroh, pomerančový likér, pomerančovou kůru a moučkový cukr. Vše spolu dobře promícháme. Potom lehce do krému zamícháme šlehačku.
- Připravíme si 4 dezertní sklenice, do kterých vrstvíme piškoty, krém a nastrouhanou hořkou čokoládu. Dezert vždy zakončujeme čokoládovou vrstvou.
- Nakonec ozdobíme pomerančovou kůrou a dáme alespoň na hodinu do chladničky.
- Náš tip – můžete použít i hořkou čokoládu s pomerančovou příchutí.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na pomerančové tiramisu i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na Fantastický čokoládový dort bez pečení hotový za 30 minut – Zamilujete si tento dezert už po prvním ochutnání!