Domů Recepty Lahodné, křupavé a aromatické pečené brambory plněné brynzou a bylinkami

Lahodné, křupavé a aromatické pečené brambory plněné brynzou a bylinkami

ZDROJdeltapayam.com

Kombinace brambor a několika dalších běžných ingrediencí ještě nikdy nebyla tak chutná! Díky snadnému pěstování, nízké ceně a schopnosti dokonale se kombinovat s téměř jakoukoli zeleninou, sýrem nebo kořením jsou brambory na vrcholu kulinářského světa. Dnes vykouzlíme zajímavý a přitom jednoduchý pokrm. Máme pro vás pečené brambory plněné brynzou a bylinkami!

lahodné, křupavé a aromatické pečené brambory plněné brynzou a bylinkami
Zdroj: deltapayam.com
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Pečené brambory plněné brynzou a bylinkami

Co budeme potřebovat:

  • 3 ks velké brambory
  • sůl
  • olivový olej
  • 3 PL máslo
  • 200 g brynze
  • 2 PL zakysaná smetana
  • 1 KL mletá paprika
  • 1/2 KL černý pepř
  • 1/2 hrsti čerstvá majoránka


Jak budeme postupovat:

  • Brambory i se slupkou položte na plech vyložený papírem a propíchejte je vidličkou – z každé strany.
  • Brambory osolte, pokapejte trochou oleje, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 60 minut.
  • Upečené brambory nechte vychladnout tak, abyste se jich mohli dotknout. Lžící je vložte do mísy a vydlabejte vnitřek. Pracujte opatrně, abyste nepoškodili celistvost slupek.
  • Do mísy přidejte máslo, brynzu, smetanu, papriku, černý pepř a nadrobno nasekané bylinky. Ingredience dobře promíchejte vidličkou, až je náplň tuhá.
  • Bramborové lodičky ze slupek naplňte náplní a pečte při stejné teplotě asi 20 minut.
  • Podávejte se sklenicí kyselého mléka.
Nepřehlédněte:
Připravte si tento krémový koláč z bílého jogurtu - stačí Vám pár surovin a chuť je úžasná

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní článek na pečené brambory s brynzou zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Inspirujte se také receptem na Fantastické pečené křupavé rohlíky plněné šunkou a sýrem!