Připravte si tento nadýchaný a křupavý domácí chléb: Na ten kupovaný si už ani nevzpomenete!

Dnešní recept, na domácí špaldový chléb z hladké mouky, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Jany Podolákové Burkartové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.

Nyní ale už zpět k dnešnímu receptu. Jakmile jednou vyzkoušíte tento domácí chléb, ihned si jej zamilujete a na ten kupovaný si už ani nevzpomenete. Příprava je velice snadná a jednoduchá. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně tento chléb ze špaldové hladké mouky přichystat!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Recept na domácí chléb ze špaldové hladké mouky
Zdroj: Prima kuchařka

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tuto piškotovou roládu!


Výborný recept na domácí křupavý chléb:

Co budeme potřebovat:

  • 700 g hladké špaldové mouky
  • lžička a půl soli
  • 2 lžíce oleje
  • půl sáčku slunečnicových semínek
  • 1 a půl sáčku sušeného droždí
  • půl litru teplé vody

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si jednoduše všechny ingredience smícháme dohromady a vypracujeme si hezké hladké těsto, které si umístíme do kulaté formy a necháme zhruba hodinu kynout.

2) Po uplynutí této doby si těsto potřeme olejem a posypeme semínky.

3) Pečeme při 180 stupních zhruba jednu hodinu.

4) Po dopečení jej necháme pod pokličkou zapařit. Poté necháme vychladnout a máme hotovo!

Slunečnicová semínka můžeme nahradit například sezamovýma. 
Slunečnicová semínka můžeme nahradit například sezamovýma.                                  Zdroj: Prima kuchařka