Ke grilovanému masu nemusíte podávat pouze aromatické dipy nebo omáčky. Vyzkoušejte také bylinkové máslo. Můžete sáhnout po svých oblíbených bylinkách – pažitce, bazalce, petrželi, tymiánu, kopru…
S chutí másla se dá doslova čarovat a připravit si nespočet kombinací, které budou skvěle doplňovat chuť daného pokrmu. Lze použít téměř jakékoli koření, čerstvé i sušené bylinky, připravit si exotické příchutě. My si připravíme bylinkové máslo s česnekem a citrónovou kůrou!
Bylinkové máslo s česnekem a citrónovou kůrou
Co budeme potřebovat:
- 250 g máslo
- 1 hrst čerstvé bylinky
- 2 ks česnek
- 1/2 ČL sůl
- 1/4 ČL mletý černý pepř
- 1 ČL citronová kůra
Jak budeme postupovat:
- Máslo nechte změknout při pokojové teplotě (ne však roztát!).
- Smíchejte máslo s protlačeným česnekem, s čerstvými bylinkami podle chuti, solí, mletým černým pepřem a citronovou kůrou.
- Hotové máslo lze zabalit do potravinářské fólie nebo pečicího papíru a uložit do chladničky nebo ihned použít.
- Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na bylinkové máslo s česnekem a citrónovou kůrou zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte: Jednoduchá a rychle připravená kuřecí směs s oblíbenou přílohou.