Šťavnatá kuřecí roláda „SRNČÍ HŘBET“ se sýrem, zakysanou smetanou a bylinkami!

Milujete chuť masových pokrmů? Pak dnešní recept míří přímo k vašemu srdci. Přepečená a šťavnatá kuřecí roláda se sýrem, zakysanou smetanou a bylinkami je bezkonkurenčně neodolatelná.

Neváhejte a připravte si ji ještě dnes.

Šťavnatá kuřecí roláda „srnČÍ hŘbet“ se sýrem, zakysanou smetanou a bylinkami!
Zdroj: receptneked.hu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Kuřecí roláda se sýrem, zakysanou smetanou a bylinkami

Co budeme potřebovat:
  • 80 dkg kuřecích prsou
  • 20 dkg slaniny
  • 15 dkg strouhaného sýra
  • sůl
  • pepř
  • petržel podle chuti
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 3 polévkové lžíce hladké mouky
  • 2 vejce


Jak budeme postupovat:

  • Maso nakrájejte na malé kostičky. Osolíme, opepříme a necháme odpočinout.
  • Zakysanou smetanu smíchejte s vejci, moukou, solí, pepřem, petrželkou a 10 dkg strouhaného sýra.
  • Do směsi přidejte nakrájené maso.
  • Plech na srnčí hřbet vyložte slaninou tak, aby okraje vyčnívaly. Naplňte je masovou směsí. Vystouplé okraje položte na horní část masové směsi.
  • Pečte v troubě vyhřáté na 170 stupňů po dobu 40 minut.
  • Nakonec je posypeme sýrem a dopečeme, aby se roztavil. Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní recept na kuřecí roládu se sýrem, zakysanou smetanou a bylinkami zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Inspirujte se také receptem na pečené brambory se slaninou, které si každý zamiluje!