Domů Recepty Luxusní domácí karamelový KRÉMEŠ: Pudinkovo-smetanový dezert, který rodina zbožňuje!

Luxusní domácí karamelový KRÉMEŠ: Pudinkovo-smetanový dezert, který rodina zbožňuje!

ZDROJNosalty.hu

Nejlepší dezerty jsou obvykle ty nejjemnější. A přesně takový je tento karamelový krémeš, který zvládne upéct každá hospodyňka. Tento pudinkovo-smetanový dezert je neuvěřitelně lahodný a chutný jako obláček. Nebudete litovat!

luxusní domácí karamelový krémeš: pudinkovo-smetanový dezert, který rodina zbožňuje!
Zdroj: nosalty.hu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Domácí karamelový krémeš

Co budeme potřebovat:

na těsto:

  • 5 vajec
  • 2 polévkové lžíce krystalového cukru
  • 5 lžic mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 balení prášku do pečiva

na krém:

  • 500 ml mléka
  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 5 žloutků
  • 4 lžíce cukru
  • 200 ml šlehačky
  • 300 g karamelové čokolády

na polevu:

  • 300 ml šlehačky
  • 100 g hořké čokolády


Jak budeme postupovat:

  • Těsto: Oddělte žloutky od bílků a bílky vyšlehejte do tuhé pěny.
  • V míse smíchejte cukr, žloutky, olej, mouku, kakao a prášek do pečiva.
  • Ručním mixérem šlehejte do hladka a poté přidejte bílky a vmíchejte je jen vidličkou.
  • Piškotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 200 °C na 20-25 minut.
  • Po upečení těsto vyjměte, oddělte od pečicího papíru a nechte vychladnout.
  • Krém: Zatímco se těsto peče, připravte si krém. Ve 400 ml mléka s cukrem uvařte hustý pudink.
  • Zbylých 100 ml mléka svařte se žloutky a karamelovou čokoládou nakrájenou na malé kousky.
  • Nakonec přidejte žloutkovo-čokoládovou směs do krému a dobře promíchejte, případně prošlehejte ručním mixérem, aby se dobře spojila.
  • Vyšlehejte smetanu ke šlehání a přidejte ji do vychladlého žloutkového krému. Dobře promíchejte.
  • Nakonec ve šlehačce rozpusťte čokoládu a jemně ji vyšlehejte.
  • Mírně vychladlý vanilkový krém rozetřete na těsto a přelijte čokoládovou polevou.
  • Dezert uložte do chladničky alespoň na 2 hodiny. Užijte si to!
Nepřehlédněte:
Připravte si fantastický jablečný závin z tvarohového těsta - úžasná chuť

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní recept na karamelový krémeš zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Inspirujte se také receptem na další mňamku, konkrétně na bleskový nepečený pamlsek ze zakysané smetany a Salka.