Existuje velké množství marinád a omáček. Někdy se však stane, že ať maso ochutnáme jakkoli, ztratí veškerou šťavnatost a křehkost. Dnes si ukážeme skvělou hořčičnou omáčku, která dodá masu tu správnou křehkost a chuť. Konkrétně to bude šťavnaté zapečené vepřové maso s česnekem, hořčicí a zeleninou!
Ještě netušíte, jak moc si to užijete.
Šťavnaté zapečené vepřové maso s česnekem, hořčicí a zeleninou
Co budeme potřebovat:
- 700 g vepřového masa
- 1 lžíce hořčice
- 4 stroužky česneku
- 1 kelímek se smetanou
- 0,5 l vody
- čerstvá petržel
- olej
- sůl
- pepř
Jak budeme postupovat:
- Maso: Nejprve je třeba začít masem. To omyjte, poté osušte a následně nakrájejte. Roli hraje hlavně typ masa. Zatímco u bůčku a plece jsou lepší kostky, u krkovice, kýty nebo kotlety vsaďte raději na silnější plátky.
- Maso osolte a opepřete. Krátce osmažte na rozpáleném oleji. Smažte asi 5 minut.
- Poté přidejte vodu a 20 minut vařte pod pokličkou. Poté celou směs přendejte do zapékací misky.
- Omáčka: Smíchejte hořčici, smetanu, prolisovaný česnek a petrželku. Toto všechno následně začínejte ohřívat až do chvíle, kdy vznikne var. Potom tuhle směs nalijte na maso.
- Pečte 20 minut při 180 stupních. Pečte odkryté a pokud by došlo k tomu, že se všechny tekutina vypařila, přilijte vodu, nebo ještě lépe vývar.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento skvělý recept na zapečené vepřové maso s česnekem, hořčicí a zeleninou i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Recept na úžasné česnekové buchty připravené za 30 minut!