Tento recept na vynikající vepřovú panenku s houbami v sýrové omáčce mám od své babičky. Dělávala ho vždy, když jsme začali nosit domů houby z lesa, a všichni jsme si tento jednoduchý a velmi chutný pokrm zamilovali. Proto si tento pokrm určitě zamilujete i vy!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřová panenka s houbami v sýrové omáčce
Co budeme potřebovat:
- 800 g vepřové panenky
- 350 g nakrájených žampionů
- 150 g sýra gorgonzola
- 500 ml smetany na vaření
- 100 ml bílého vína
- 3-4 stroužky česneku
na marinádu:
- 1 lžíce indické hořčice
- 1 lžíce mexické nebo francouzské hořčice
- 2 lžičky sušené majoránky
- 0,5 lžičky tymiánu
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce oleje
- 1 lžička soli
Jak budeme postupovat:
- Rozdrťte česnek, přidejte ostatní ingredience do marinády a vše důkladně promíchejte.
- Nakrájejte vepřovou panenku na plátky a lehce je naklepejte prsty. Poté maso potřete marinádou.
- Plátky masa opečte z obou stran na sádle. Maso vyjměte z pánve a houby smažte na stejné pánvi a sádle, dokud se neodpaří voda.
- Do jiné pánve nalijte smetanu a víno, přidejte nasekaný česnek a sýr. Vše míchejte, dokud se sýr nerozpustí, a pak přidejte osmažené houby.
- Poté do omáčky přidejte osmažené plátky masa a vše společně vařte, dokud omáčka nezhoustne. Dochuťte pepřem a solí.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na vepřovú panenku s houbami v sýrové omáčce i Vašim přátelům! Jsme si jisti, že Vás zaujme i tento recept: Velmi chutná krkovice na česneku s výbornou omáčkou – tento recept si oblíbíte.