Vepřová panenka s houbami v sýrové omáčce: Recept, který si zamiluje celá rodina!

Tento recept na vynikající vepřovú panenku s houbami v sýrové omáčce mám od své babičky. Dělávala ho vždy, když jsme začali nosit domů houby z lesa, a všichni jsme si tento jednoduchý a velmi chutný pokrm zamilovali. Proto si tento pokrm určitě zamilujete i vy!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Vepřová panenka s houbami v sýrové omáčce
Zdroj: smakiweroniki.pl

Vepřová panenka s houbami v sýrové omáčce

Co budeme potřebovat:

  • 800 g vepřové panenky
  • 350 g nakrájených žampionů
  • 150 g sýra gorgonzola
  • 500 ml smetany na vaření
  • 100 ml bílého vína
  • 3-4 stroužky česneku

na marinádu:

  • 1 lžíce indické hořčice
  • 1 lžíce mexické nebo francouzské hořčice
  • 2 lžičky sušené majoránky
  • 0,5 lžičky tymiánu
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička soli


Jak budeme postupovat:

  • Rozdrťte česnek, přidejte ostatní ingredience do marinády a vše důkladně promíchejte.
  • Nakrájejte vepřovou panenku na plátky a lehce je naklepejte prsty. Poté maso potřete marinádou.
  • Plátky masa opečte z obou stran na sádle. Maso vyjměte z pánve a houby smažte na stejné pánvi a sádle, dokud se neodpaří voda.
  • Do jiné pánve nalijte smetanu a víno, přidejte nasekaný česnek a sýr. Vše míchejte, dokud se sýr nerozpustí, a pak přidejte osmažené houby.
  • Poté do omáčky přidejte osmažené plátky masa a vše společně vařte, dokud omáčka nezhoustne. Dochuťte pepřem a solí.
Vepřová panenka s houbami v sýrové omáčce
Zdroj: smakiweroniki.pl

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na vepřovú panenku s houbami v sýrové omáčce i Vašim přátelům! Jsme si jisti, že Vás zaujme i tento recept: Velmi chutná krkovice na česneku s výbornou omáčkou – tento recept si oblíbíte.